SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Compromís anuncia que votarà a Alsina i demana a PVI que reconsideri la seva posició recordant l’època Balada-Romeu

Des de Compromís per Vinaròs, vista la situació d’aquests dies, volem donar la nostra visió sobre totes les negociacions que s’han dut a terme per a la formació de govern al nostre municipi i sobre el futur del poble.

Demà, Vinaròs pot tindre com a alcaldessa MªDolores amb el suport de l’extrema dreta. Aquest fet sorprendrà el votant del PVI, perquè és estrany que un partit que va governar durant 8 anys amb el PSOE (2003-2011) ara, de sobte, mostre preferència per l’extrema dreta.

Tanmateix, el camí per a arribar fins aquí ha sigut bastant curt. Ja en campanya electoral, MªDolores deixa clar que ells no buscaran el pacte amb ningú, el requisit bàsic i fonamental per a formar govern és que algú li oferisca a MªDolores l’alcaldia, sí o sí. Passen les eleccions, el PVI punxa i baixa en vots i regidors. Però, com són necessaris tant per a la dreta com per a l’esquerra per a formar govern, es posicionen enmig de les negociacions.

Primera roda de premsa a l’inici de setmana i la posició del PVI és la mateixa: es votaran a si mateixos, ser la primera alcaldessa del poble és el requisit únic i màxim. Segona roda de premsa i aquí tenim el canvi. El PSOE ofereix 4 anys d’alcaldia i PP+VOX ofereix 2 anys. MªDolores decideix llavors que pactarà amb l’extrema dreta. L’argument és que, com a la Generalitat Valenciana governarà l’extrema dreta, la manera d’aconseguir coses per a Vinaròs és que el govern local siga també d’extrema dreta. Qüestionable.

Però, què planteja el nou govern valencià? Doncs la negació de la violència masclista, la negació del canvi climàtic, acabar amb la defensa de la llengua, subvencionar amb diners públics les corregudes de bous, destruir els serveis públics… Són aquestes les idees polítiques del PVI? Perquè aquestes són les idees dels que seran els vostres socis. D’altra banda, quan el PVI va tindre l’alcaldia junt al PSOE, qui governava al País Valencià? El PP de Camps. Desorientador.

 


I acabem amb les 3 preguntes que ens fem:
1) Com interpretarà el votant del 
PVI aquest brusc gir de l’esquerra a l’extrema dreta?
2) Per què l’únic interés de 
MªDolores és l’alcaldia? Li permetrà això fer més feina per Vinaròs?
3) I, la més important: recapacitarà demà 
MªDolores durant el ple d’investidura?

Esperem que sí, han sigut 8 anys de govern d’esquerra treballant per Vinaròs, tenim molts projectes oberts i en tenim molts altres de nous per encetar. El que menys interessa, a qualsevol poble, és que entren a governar persones que tinguen com a màxim objectiu destruir tot el que s’ha aconseguit fins ara. MªDolores pot seguir la senda que en els seus inicis va marcar el PVI, la de construir camí pel poble des de la unió i des del sentit comú o subordinar l’alcaldia i la ciutadania vinarossenca als interessos de la dreta feixista.

Des de Compromís serem responsables amb allò que la ciutadania va votar el 28 de maig a Vinaròs, és per això que donarem el nostre suport a l’alcaldia al candidat socialista, Guillem Alsina. Des de l’esquerra valencianista seguirem treballant de valent, com hem fet fins ara, defensant tot el que hem aconseguit i lluitant pel Vinaròs que està per construir.