SER Maestrat en directe

Comença la tercera fase de rehabilitació del Colomer Zurita de Morella

Aquesta se situa al primer pis del claustre exterior per a ubicar la Biblioteca Municipal i altres espais polivalents i d’estudi.
L’actuació compta amb un pressupost de 705.850,95 euros i la realitzarà l’empresa Estudio y Método de la Restauración S. L.

N. de P:

Les obres de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita, situat al centre de la ciutat de Morella, continuen en les seues diferents fases d’actuació. D’aquesta manera, avui l’Ajuntament de Morella i l’empresa Estudio y Método de la Restauración S. L. han signat l’acta d’inici de les obres de la fase 3 d’aquest projecte, la qual consisteix a ubicar la Biblioteca Municipal i diferents espais d’estudi o d’ús variat al primer pis del claustre exterior d’este edifici. L’actuació compta amb un pressupost de 705.850,95 euros, amb les ajudes del Fons Eòlic i el Pla Conviure de la Generalitat Valenciana, i es realitzarà en un termini d’entre set i nou mesos amb un equip tècnic amb experiència. Cal recordar que, es tracta de la mateixa empresa que actualment desenvolupa les obres de la fase 2, de l’Escola de Música, en la mateixa planta.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “pas a pas, avancem en la recuperació d’este edifici tan especial i volgut per les morellanes i morellans i que volem que albergue activitats per al poble”. L’edil ha explicat que “el Colomer Zurita és un edifici d’enormes dimensions i caldrà realitzar diferents fases i actuacions per a recuperar-lo completament” i ha afegit que “cal continuar amb el treball per a albergar activitats culturals i formatives dins d’este espai”. Finalment, ha recordat que “es tracta d’obres amb un elevat cost i que hem fet un gran treball per a obtenir fons d’altres administracions per a donar suport al projecte d’este edifici, el qual, malauradament, va estar abandonat durant anys per no cedir-lo al municipi”.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Cal recordar que, la fase 2 consisteix en la rehabilitació del claustre interior de l’edifici Colomer Zurita i la primera planta d’aquest per a albergar l’Escola de Música amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que supera els 800.000 euros. També diferents espais que utilitzaran les associacions musicals de Morella com són l’Associació Musical Mestre Candel, els Gaiteros de Morella, i la Rondalla.