SER Maestrat en directe

Comença la col·locació dels cartells als nous vials de la partida Solades de Benicarló

En total, s’instal·laran més de 70 cartells per a identificar els 30 carrers de nova creació i que facilitaran l’accés als habitatges

N. de P.

La Brigada d’Obres i Serveis ha començat a instal·lar els cartells identificatius als carrers de la partida Solades, una vegada aprovada la nova denominació de vials. Durant els pròxims dies, els operaris col·locaran més de 70 cartells amb el nom de cadascun dels 30 carrers de la partida, facilitant d’aquesta manera la localització dels habitatges que es troben en una de les zones residencials més poblades de Benicarló.

El regidor de Governació, Ilde Añó, ha remarcat que «avui, per fi, després de molts de mesos, veiem el resultat d’un treball molt minuciós que portàvem molt de temps esperant». El regidor ha recordat que «aquesta era una reivindicació històrica del veïnat de la zona» i ha destacat la coordinació perfecta entre els departaments de Governació, Urbanisme, Policia, Serveis Lingüístics i Brigada Municipal per a fer-la realitat.

«Ja no es tracta només de facilitar la vida als habitants de la partida Solades en el seu dia a dia –ha explicat Ilde Añó–, sinó de possibilitar l’accés als cossos d’emergències, que de vegades tenien complicacions reals per localitzar les vivendes perquè els carrers no estaven ben identificats».

El regidor ha recordat que «a l’hora de posar els noms dels carrers, s’ha optat per la toponímia de Benicarló, denominacions populars dels vents o altres indrets característics del territori».

Per exemple, als voltants del vial Illes Columbretes s’ha apostat pels noms de les illes (Illa Grossa, Illa Carallot, Illa Foradada i Illa Ferrera). Al costat del Parador de Turisme s’ha optat pel nom de carrer de l’Alberg, en referència al nom d’Alberg Municipal amb què es coneixia inicialment el Parador.

En altres zones s’ha apostat per la toponímia de Benicarló (carrer de l’Arjub, del Petiquillo o del Bovalar) i en la zona més propera a la Ratlla del Terme s’ha optat els noms dels vents (carrer de Tramuntana, de Llevant, de Xaloc, de Migjorn, de Garbí, de Ponent o de Gregal). També s’ha volgut homenatjar els mariners de Benicarló i s’ha inclòs el nom de carrer del Tresmall, en referència a l’art de pesca.

La partida Solades comprén des de l’avinguda de les Corts Valencianes fins a l’avinguda de la Mediterrània, a la zona del Barranquet.