SER Maestrat en directe

Carnestoltes puntual a la cita a Vinaròs

N. de P:

Aquest dissabte dia 4, a les 18.30 hores, S. M. Carnestoltes va arribar puntual a la seua cita per a iniciar el Carnaval de Vinaròs. En aquesta ocasió i donada la temàtica triada d’Àfrica està caracteritzat com a africà i va vindre acompanyat per una nombrosa “tribu”, amb l’espectacle Àfrica, a càrrec de la companyia Òpera Tubus Ballet, procedent d’Ontinyent, que va resultar una explosió de color i ritme, una introducció molt adequada, un espectacle de gran bellesa, un cant a la vida, amb uns ballarins i ballarines que van saber connectar amb l’emoció dels vinarossencs en l’inici del Carnaval. Després de la rua des de l’antic col·legi sant Sebastià, passant pel carrer Santa Magdalena, Av. País Valencià; Carnestoltes, obra de l’artista Ximo Foix, seguit de la comitiva d’autoritats, estendards, reines, reis i comparseros va arribar fins als jardins de l’exconvent dels franciscans on actuava Batucada Esmuvi i li va donar la benvinguda.

Va pronunciar el pregó l’artista vinarossenc establert en Zaragoza Javier Segarra, que a més també va actuar de presentador de cadascuna de les comparses a les quals se’ls va imposar el corbatí a l’estendard i la banda corresponent a les reines i reis infantils, a càrrec de l’Alcalde Guillem Alsina, el President de la Gestora Cristian Graciá, la regidora de festes, Paula Cerdà i Dolores Moya, representant de Family Cash.

Tota la comitiva presidida per S M Carnestoltes va prosseguir la desfilada fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament on l’alcalde de la ciutat va entregar la clau de la ciutat a Carnestoltes i el rei infantil de la comparsa mes recent, Gent en dansa i la reina infantil de la comparsa més veterana, La Colla van procedir a l’hissat de la bandera del Carnestoltes mentre es disparava un ram de focs artificials. Carnestoltes puntual a la cita en Vinaròs.