Canet lo Roig recupera un retaule del segle XIV atribuït a Pere de Guines, mestre escultor europeu

Històrica inauguració a Canet lo Roig: Reproducció del retaule de Sant Miquel del segle XIV atribuït a Pere de Guines

El passat diumenge, Canet lo Roig va viure una jornada històrica amb la inauguració d’una reproducció del retaule de Sant Miquel del segle XIV, amb peces originals atribuïdes a Pere de Guines, un dels millors escultors d’Europa de la seva època. L’acte, celebrat a l’església on està exposat, va comptar amb la presència de l’arquitecte i historiador de l’Art, Arturo Zaragozá, qui va destacar la importància d’aquesta obra d’art.

Zaragozá va explicar que Pere de Guines és reconegut com el millor escultor de la Corona d’Aragó al segle XIV i un dels millors d’Europa. Va destacar la presència de les seves obres en l’arquitectura religiosa de ciutats com València, Barcelona, Palma de Mallorca i Tarragona, i va elogiar la importància d’aquestes petites peces del seu treball a Canet lo Roig.

El retaule de Sant Miquel és considerat un gran atractiu turístic per a la població del Baix Maestrat i més enllà, i Zaragozá va animar a donar-lo a conèixer a tota la comarca i província. L’inauguració es va realitzar com a part de les ‘Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’ de Canet lo Roig, que es van celebrar en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i Castelló Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, va agrair el treball d’investigació realitzat per Zaragozá i altres investigadors per recuperar aquesta extraordinària obra. Pallarés va destacar la constància i el treball que ha fet possible la reproducció del retaule, que mostra la presència de Sant Miquel i dels àngels al llarg de la història de la Salvació. Amb aquesta acció, Canet lo Roig recupera i dignifica una part important del seu patrimoni artístic i cultural.