SER Maestrat en directe

Canet lo Roig obri un cap de setmana replet d’experiències amb Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro

Canet lo Roig ha obert avui dissabte un cap de setmana replet d’experiències amb la inauguració d’Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro.

El regidor de Festes, Borja Pla, donava la benvinguda fent un repàs de la programació prevista. A continuació, l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, presidia l’acte inaugural, acompanyada per nombroses autoritats de la comarca, principalment, que han visitat els diferents espais de la tradicional Fira que en esta edició si li ha volgut donar un aire nou i renovat d’acord amb els nous temps en propostes encara molt més atractives per a tota mena de públics, també el familiar.

Pallarés, explicava que “el primer que vull fer és agrair el tremend esforç que han realitzat les associacions locals, així com tots aquells que han ficat el màxim interés perquè Oleum siga una realitat en el dia d’avui”.
“Pense que viurem un bon cap de setmana promocionant un dels productes estrella del nostre poble com és l’oli d’oliva, que seguix sent un pilar important de la nostra economia i de bona part dels pobles de la comarca i de la província, per tant, avui s’obri un aparador que pretén posar en valor no sols l’oli d’oliva sinó tots aquells productes que fem al nostre territori que en molts casos han estat distingits en importants premis”, afegia.
A continuació, el Grup de La Dansa oferia una xicoteta mostra del tradicional ‘Ball Pla’ per a seguir amb l’himne de Canet lo Roig interpretat per la Banda de Música. Cal destacar que enguany la inauguració s’ha fet en la remodelada plaça Espanya que és on es troba l’Ajuntament de la localitat. Mencionar, a més, que les parades es troben principalment en la trama antiga de la població del Baix Maestrat per tal d’oferir al visitant un recorregut atractiu al mateix temps que coneix el poble de més prop.
Bolets, trufes, productes micològics, melmelades, formatges, fruits secs, fruita deshidratada o torrons, configuren l’ampli ventall de productes kilòmetre 0 que es poden trobar, que s’unixen a les dedicades a l’artesania de l’espart i la palma, la fusta, entre altres, que han despertat l’interés dels primers visitants en esta primera jornada d’Oleum.
Jornada del diumenge
La jornada del diumenge arrancarà a les 12 de migdia amb un espectacular showcooking a càrrec de grans xefs com Raúl Resino, del Raúl Resino Restaurante de Benicarló; Rafael Gauxachs, de la Casa dels Capellans de Traiguera; Carlos Miralles, de Lo Sarao de Canet lo Roig i Mar Blava de Benicarló; i Iván Alemán, del San Rafael de Benicarló, que elaboraran plats que tindran a l’oli d’oliva de Canet lo Roig com a protagonista.
La iniciativa compta amb la col·laboració de Castelló Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.