SER Maestrat en directe

Benihort va facturar més de 44 milions d’euros en 2022

La seva producció hortofructícola va fregar les 60.000 tones

La facturació de Benihort va ascendir a 44,2 milions d’euros en 2022, una xifra que continua posicionant a la cooperativa de Benicarló com a empresa de referència nacional en la comercialització de productes agroalimentaris. Aquestes dades econòmiques es van donar a conèixer en l’Assemblea General que va tenir lloc el dijous 22 de juny en la sala d’actes de Benihort del Polígon Industrial El Collet.
L’Informe Anual del passat exercici també recull les 59.770 tones de fruites i hortalisses que va comercialitzar l’empresa que presideix Sergio Ortiz Bueno. El descens en aquestes xifres va ser ocasionat per les inclemències meteorològiques de 2021, que van disminuir el volum i van afectar també la qualitat del producte. Segons detalla el director general de la cooperativa benicarlanda, Guillermo Edo Barreda, «en l’àrea d’Hortalisses registrem 27.196 tones, un 14,53% menys, no obstant això, la facturació va ser major, perquè vam tenir uns preus raonables. D’altra banda, en el servei de cítrics distribuïm 32.574 tones. En aquest cas, parlem d’una campanya desastrosa, pel fet que el 65% de la nostra producció es va veure afectada per la calamarsada del 31 de juliol de 2021 i també perquè, a nivell nacional, va haver-hi una superproducció que va enfonsar els preus».
En l’assemblea també es va recalcar l’increment dels costos de producció que sofreix el sector agrari, entre els quals es va destacar la pujada de preus dels fertilitzants i els fitosanitaris. Però, a més, es van disparar les despeses de gasoil professional i també van pujar les energies i els envasos, entre altres. Edo va detallar que «encara que els preus han estat bastant propicis, respecte a altres campanyes, aquesta millora no ha compensat l’encariment dels inputs agraris als quals hem hagut de fer front». En aquest sentit, el director de Benihort ressalta «la importància d’aconseguir que l’agricultor obtingui més valor pels seus productes, i de reclamar que l’agricultura sigui rendible per a propiciar el relleu generacional que el camp està demanant».
La resta de serveis de Benihort com la seva àrea de subministraments (magatzem, supermercat, reg i carburants), planter, transports, fruita seca i assegurances també van finalitzar l’any passat amb xifres econòmiques favorables. Per part seva, la massa social al tancament de l’exercici 2022 va ser de 1681 socis i sòcies.