SER Maestrat en directe

Benicarló ultima l’esborrany d’un Pla de Mobilitat per a la ciutat

El Departament d’Urbanisme ha convocat per al 23 de maig una jornada participativa adreçada a tècnics i associacions, que podran fer aportacions i exposar problemàtiques.

Benicarló està immers en la redacció d’un Pla de Mobilitat que gestione de manera eficient el moviment de persones i vehicles dins de la ciutat. Així ho ha anunciat el regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, que ha remarcat la importància d’aquest document «per a resoldre problemes com la circulació dels vehicles i el transport públic, la seguretat dels vianants i de les persones amb discapacitat, l’ús de les bicicletes o la senyalització adequada».

Aquest Pla de Mobilitat, que ajudarà a optimitzar la circulació i implementarà mesures per a millorar la seguretat de vianants i conductors, és també un element imprescindible per a l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana. «Ja fa 25 anys que Benicarló va iniciar la tramitació del PGOU —ha explicat Sorlí— i esperem que, amb aquest Pla de Mobilitat, es puguen accelerar els tràmits necessaris per a aprovar-lo definitivament».

Després de més de tres mesos de treball, l’esborrany del Pla de Mobilitat es troba pràcticament enllestit, pendent només de les aportacions de la jornada participativa que el Departament d’Urbanisme ha programat per al 23 de maig amb l’objectiu de planificar, revisar i aportar idees.

La jornada, que tindrà lloc al Magatzem de la Mar, va adreçada a tècnics i professionals que treballen en l’àmbit de l’urbanisme i associacions locals, que podran formular propostes i contribuir a la identificació de problemàtiques.

Les conclusions que s’aporten durant la jornada a través de diferents grups de treball s’incorporaran al Pla «amb l’objectiu d’oferir una solució definitiva que contribuïsca a millorar la mobilitat de Benicarló», ha remarcat el regidor.