SER Maestrat en directe

Benicarló activa un protocol per a previndre les violències sexistes en espais festius

N de P

En la redacció del document han participat Policia Local, la Coordinadora de Penyes, la Junta Local Fallera, la Comissió de Festes i l’associació Restauració Benicarló.

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives  ha posat en marxa un ‘Protocol per a la prevenció i actuació davant les violències sexistes, sexuals i la LGTBIfòbia en espais festius’ que ha elaborat amb l’objectiu de previndre aquest tipus de violències en els contextos d’oci nocturn.

L’alcalde de Benicarló i responsable de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Juanma Cerdá, ha estat l’encarregat de presentar el document, acompanyat del cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i dels diferents col·lectius que han participat en l’elaboració d’aquest protocol: la Coordinadora de Penyes, la Junta Local Fallera, la Comissió de Festes i l’associació Restauració Benicarló.

El Protocol, que es va aprovar al Ple del passat mes de novembre, s’aplicarà a totes les festivitats que tinguen lloc a Benicarló, especialment les Festes Patronals i les Falles, en espais públics i establiments d’oci que vulguen adherir-se i que ho sol·liciten a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Benicarló.

És per això que des de la Regidoria s’ha fet una crida a les entitats i establiments a adherir-se al Protocol, com una forma de mostrar el seu rebuig a aquest tipus de violències i de poder donar una resposta adequada en cas que es produïsca una agressió en el seu local i àmbit d’actuació.