SER Maestrat en directe

APNAL-Ecologistes en Acció celebra el Dia dels Aiguamolls amb activitats a la desembocadura del riu Sec-Mar Xica

El passat 4 de febrer, APNAL-Ecologistas en Acció va dur a terme una jornada educativa a la desembocadura del riu Sec, en la Mar Xica de Benicarló, per celebrar el Dia dels Aiguamolls. L’objectiu era sensibilitzar sobre la importància de la conservació i restauració dels aiguamolls costaners, així com observar la seua biodiversitat i analitzar les problemàtiques que els afecten. Aquest humedal, malgrat les seues petites dimensions, juga un paper clau per a les aves migratòries i locals, oferint-les un espai per a descansar, alimentar-se i beure.

Durant l’activitat, catorze participants i voluntaris van tenir l’oportunitat d’aprendre de primera mà sobre la fauna i flora del lloc, incloent diverses espècies d’aus i plantes, algunes d’elles invasores. A més, es va fer èmfasi en els canvis soferts per l’aiguamoll des de 1956, destacant la pèrdua de més de la meitat de la seua extensió degut a l’acció humana. També es van presentar les futures accions de regeneració costanera autoritzades pel Departament de Costes, que inclouen la construcció d’espigons i l’aportació de sorra a les platges, i que podrien afectar greument l’ecosistema del humedal.

Com a part de l’activitat, es va realitzar una recollida de residus en l’entorn del humedal, eliminant més de 30 kg de deixalles. L’esdeveniment va comptar amb un ambient positiu i clima favorable, reforçant el compromís comunitari amb la conservació dels espais naturals. Des d’APNAL-Ecologistas en Acció, s’agraeix la participació i interès dels assistents i s’els anima a unir-se a futures activitats en la comarca del Baix Maestrat.