SER Maestrat en directe

Alt Palància: descobreix la bellesa d’aquest racó de Castelló

Almedíjar, Algimia de Almonacid, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, El Toro, Fuente La Reina, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Sacañet, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver, Viver… Entre dues serres de gran bellesa, els municipis de l’Alt Palància són grans destinacions per als amants del turisme rural i de les caminades en paisatges naturals.

L’Alt Palància, a l’interior de la província de Castelló, és un territori a explorar sobretot pels seus valuosos espais naturals. Els seus municipis gaudeixen del paisatge dels parcs naturals de la Serra Calderona i de la Serra d’Espadà, i del discórrer del riu Palància.

Què veure en l’Alt Palància

Encara que esmentar els especials encants de tots ells és gairebé impossible, volem destacar alguns llocs que no et pots perdre. A Altura és imprescindible que facis una parada al seu Santuari de la Mare de Déu de la Cova Santa i la preciosa Cartoixa de la Vall de Christ.

El campanar d’estil mudèjar de Jérica és un altre lloc molt emblemàtic de l’Alt Palància, juntament amb les innumerables fonts, bugaderies tradicionals i carrers estrets que trobaràs en aquests municipis. Prepara un llistat i veu enamorant-te poc a poc de tots ells!

Rutes per l’Alt Palància: Activa’t

L’Alt Palància és un paradís per a senderistes i ciclistes, i compta fins i tot amb excursions curtes per fer en família. Pots recórrer un petit tram de la Via Verda d’Ojos Negros o pedalar durant quilòmetres. També pots acostar-te a aconseguir una bonica foto al Salt de la Núvia de Navajas o la Volta de la Hoz a Jérica.

A Azuébar trobaràs una ruta una mica més llarga, però no molt tècnica, la que puja al seu castell, a la Penya Agujereada i als sorprenents Cingles de Rincón, una formació rocosa en forma d’immensa prestatgeria que conforma un mirador natural. Almedíjar és un altre lloc on perdre’s entre alzines, a la Ruta dels Oficis, i si vols trobar un paisatge realment únic, busca l’estany de muntanya de la Dehesa de Soneja.

Plans a l’Alt Palància

Després d’haver passejat per carrers empinats, visitat monuments i edificis històrics, trobat fonts i recorregut rutes a la naturalesa, cal destacar la gastronomia de l’Alt Palància.

L’oli d’oliva de Viver, els premiats formatges artesans d’Almedíjar, les cireres de Caudiel, al voltant de les quals se celebra una increïble fira, el deliciós pastís jericà, que combina sabors cítrics amb un toc de xocolata o les melmelades d’Altura són alguns dels manjars a destacar.