SER Maestrat en directe

Alliberament de la 777a tortuga Babaua a la Serra d’Irta

La Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha alliberat un mascle adult de tortuga babaua (Caretta caretta) a una platja del Parc Natural de la Serra d’Irta. Aquesta tortuga, que pesa 80 quilos, va ser rescatada després de ser capturada accidentalment per un pesquer d’arrossegament. Des de la seva captura, l’exemplar ha estat sota el tractament de l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) de l’Oceanogràfic de València.

Aquesta alliberació marca la 777a tortuga recuperada des de 2007 i subratlla l’esforç continuat de la Generalitat Valenciana en la conservació de la fauna autòctona. La tortuga, anomenada “Irta” en honor al parc natural, també ha estat equipada amb un emissor satel·litari per al seguiment de la seva ruta.

A més, la consellera ha destacat l’alliberament d’un centenar de tortugues aquest any, evidenciant la bona qualitat de les aigües de la regió i el compromís amb la biodiversitat. També ha anunciat plans per a reubicar el centre d’interpretació del parc i la posada en marxa d’un nou centre, especialitzat en la banda marina del parc, a l’antiga Caserna de Carabiners de Peníscola. Aquests esforços es complementaran amb la compra d’una nova embarcació per a la brigada i la millora en l’amarrament d’embarcacions per a protegir les reserves de posidònia.