SER Maestrat en directe

Alcossebre s’embarca durant tres dies en el viatge gastronòmic de la Diputació a través del III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

La presidenta Marta Barrachina, al costat de l’alcalde Francisco Juan, inaugura l’esdeveniment que, fins diumenge 5 de maig, reunix xefs, productors i restaurants que enaltiran el producte gastronòmic de la província

 

La dirigent provincial enaltix les empreses, productors i marques com els verdaders protagonistes de Castelló Ruta de Sabor. “Cadascun d’ells és una peça fonamental d’este ric mosaic culinari que representa la nostra província”

 El municipi d’Alcossebre ja s’ha embarcat en el viatge gastronòmic de la Diputació a través del III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, al costat de l’alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha inaugurat este migdia la tercera edició d’este esdeveniment que, fins diumenge 5 de maig, reunirà xefs, productors i restaurants que enaltiran el producte gastronòmic de la província.

 

Durant la inauguració del certamen gastronòmic, la presidenta de la Diputació ha posat en valor a les empreses, productors i marques “que són els verdaders protagonistes de la nostra Ruta de Sabor”. “Cadascun d’ells és una peça fonamental d’este ric mosaic culinari que representa la nostra província. Junts creeu una xarxa de delícies que cal celebrar i compartir”, ha ressaltat Marta Barrachina.

 

En eixe sentit, la dirigent provincial ha expressat que les receptes que s’elaboraran i les que es podran degustar durant esta tercera edició, “no són només combinacions d’ingredients; són històries que s’han transmés a través del temps, portant amb elles les nostres arrels, la nostra essència i les nostres tradicions”.

 

Quant als productes que s’exposen en l’esdeveniment, Marta Barrachina ha enaltit el gran treball dels productors, “tots ells agricultors, ramaders, xicotets empresaris i autònoms que aposten per la nostra marca Castelló Ruta de Sabor”.

 

“Castelló Ruta de Sabor complix deu anys i no ho podríem celebrar millor que en este festival al costat qui fa gran esta marca: agricultors, ramaders, productors, empresaris i xefs, del primer a l’últim, que poseu el cor i cregueu una cadena de valor gastronòmic que enriquix i posa en valor la nostra província”.

 

Marta Barrachina també ha posat en valor el treball realitzat per part del Patronat Provincial de Turisme “que ha fet possible este esdeveniment, portant aromes i sabors a esta joia mediterrània, la platja de Alcossebre”. “Celebrem l’excel·lència dels millors productors, dels millors plats, d’esta gran província, de Ruta de Sabor”, ha ressaltat”.

 

La presidenta de la Diputació també ha destacat la marca Castelló Ruta de Sabor i el doble impacte que genera. D’una banda “ens posiciona en el marca nacional i internacional de la qualitat gastronòmica de la mà dels seus productes, els seus xefs i els restaurants adherits a esta marca”. I d’altra banda, Marta Barrachina ha destacat Castelló Ruta de Sabor com a generador d’oportunitats i desenvolupament econòmic en el conjunt de la província. “És una ferramenta molt important per a lluitar contra la despoblació i per això continuarem potenciant-la”, ha afirmat la presidenta del Govern Provincial.

 

Àmplia programació

 

Després de l’obertura de l’esdeveniment, el públic assistent té l’oportunitat de descobrir “el verdader mapa gastronòmic” i com ha expressat la presidenta de la institució provincial, “ens embarcarem en un viatge de sabors que ens portarà a descobrir Castelló des de la costa fins a l’interior, des de Columbretes fins al*Penyagolosa”. Eixe viatge tindrà parada en les olors i sabors de la nostra gastronomia i per a això, s’ha preparat una àmplia programació.

 

El Xef Bosquet, un referent gastronòmic internacional, ha protagonitzat la jornada inaugural amb un showcooking que ha compartit amb la presidenta de la Diputació. El cuiner i influencer natural de Vila-real ha preparat, davant la mirada atenta de tots els presents, un caneló de galta trufada amb salsa de tòfona, pebre i tòfona, acabat amb allinegre.

 

A més del Xef Bosquet, el III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor compta amb la participació de xefs de restaurants amb Estrella Michelin i Sols Repsol que elaboraran showcooking i que són: Alejandra i Emanuel (restaurant Atalaya d’Alcossebre), Raúl Resino (restaurant Raúl Resino de Benicarló), Miguel Barrera (restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba), Xabier Goikoetxea (restaurant Oria By Martín Berasategui de Barcelona), Alberto Ferruz (restaurant BonAmb de Xàbia, Alacant), Fran López (restaurant Villa Retiro de Xerta, Tarragona), Begoña Rodrigo (restaurant La Salita de València), Roseta Félix (restaurant Fraula de València), Juanfran Valiente (restaurant Quique Dacosta de Dénia, Alacant), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs) i, finalment Nazario Cano, xef alacantí amb una Estrela Michelin i dos sols Repsol.

 

El Patronat Provincial de Turisme ha preparat al costat de tots ells un programa d’activitats perquè el públic puga gaudir amb una varietat de showcooking, degustacions, ponències, presentacions de productes, actuacions musicals, etc. “Una experiència per a gaudir de la mà dels professionals del sector”, ha assenyalat el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez.

 

A més, l’esdeveniment té una zona expositiva per als 24 productors assistents, tots ells adherits a la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, així com una zona de restaurants d’Alcalà -Alcossebre. “Tots ells contribuiran a consolidar l’excel·lència com un dels valors de marca de la gastronomia castellonenques que promou la Diputació de Castelló a través de Castelló Ruta de Sabor”, ha conclòs Andrés Martínez.

 

Tota la informació i programació del III Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor es pot consultar en https://castellorutadesabor.dipcas.es/es/festival-gastronomico-alcossebre.html.