SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre repassa els èxits del seu primer pla de joventut al III Fòrum Jove

Alcalà-Alcossebre ha celebrat amb èxit la tercera edició del Fòrum Jove, un esdeveniment dedicat a la joventut de la localitat, que ha tingut lloc a la plaça del CESAL d’Alcalà. Aquest fòrum, que combina tallers i oci, ha servit també com a plataforma per a la presentació de l’II Informe d’Avaluació del I Pla Local de Joventut, iniciat el maig de 2022. A través d’aquest pla, l’ajuntament ha pogut fer grans passos cap a l’atenció de les necessitats i demandes dels joves, gràcies a una estratègia basada en la participació activa de la comunitat juvenil i la col·laboració amb diferents agents socials.

Amb sis eixos principals i 34 accions específiques, el Pla ha aconseguit resultats notables en àrees com la participació juvenil, l’educació, la sostenibilitat, i la promoció de la salut. Tot i els avanços, el Pla també ha identificat àrees on es necessita millorar, especialment en temes d’emancipació, salut mental, i accions contra el canvi climàtic.

Malena Herrera, l’edil de Joventut, ha subratllat el compromís continu de l’Ajuntament per treballar colze a colze amb els joves, per millorar la seua qualitat de vida i fomentar el seu desenvolupament integral. Aquesta avaluació marca el camí per a la futura redacció del II Pla Local de Joventut, consolidant el compromís d’Alcalà-Alcossebre amb els seus joves.