- Des de la seva seu al Vinalab de Vinaròs, el FabLab Baix Maestrat està produint amb impressores 3D turmelleres i canelleres per als voluntaris que netegen el fang a les poblacions de València afectades per la DANA
El FabLab Baix Maestrat, ubicat al centre tecnològic Vinalab de Vinaròs, ha engegat una iniciativa solidària per ajudar els voluntaris que treballen en la neteja de les zones afectades per les recents pluges torrencials a València. Utilitzant la tecnologia d’impressió 3D, el FabLab està fabricant turmelleres i canelleres protectores per als equips de persones que es dediquen a retirar el fang acumulat en diverses localitats perjudicades per la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts).
Aquesta iniciativa sorgeix en resposta a la necessitat de materials de protecció per als voluntaris, que es veuen exposats a condicions dures i a riscos físics durant les tasques de neteja. Els dispositius protectors com les turmelleres i canelleres impreses en 3D ajuden a protegir les articulacions i eviten possibles lesions durant les llargues jornades de treball en terrenys inestables i coberts de fang.
Segons els responsables del FabLab Baix Maestrat, l’objectiu és aportar una solució ràpida i efectiva per donar suport als voluntaris que han estat clau en les tasques de recuperació de les zones més afectades. Aquesta iniciativa posa de manifest el potencial de la tecnologia d’impressió 3D per produir materials adaptats a necessitats concretes en temps rècord i amb un cost mínim.
El FabLab Baix Maestrat col·labora així en l’esforç comunitari per pal·liar els efectes de les pluges torrencials que van assolar diversos municipis de la província de València, amb greus danys materials. Aquesta contribució és un exemple de com la innovació i la solidaritat poden unir-se per ajudar en situacions d’emergència, amb un impacte positiu tant per als voluntaris com per a les comunitats afectades.
A més, el FabLab fa una crida a altres entitats tecnològiques i comunitats de makers perquè se sumin a aquesta iniciativa solidària.