VOX proposa construir un altre geriàtric a Benicarló davant el col·lapse de la residència Sant Bertomeu

El regidor Ulpiano Mayoral aposta per situar-lo al solar de Roig Marín i afirma que defensarà aquesta proposta a les institucions competents
Dijous, 17 d’octubre de 2024. El regidor de VOX a l’Ajuntament de Benicarló, Ulpiano Mayoral, ha anunciat avui, en declaracions a un mitjà de comunicació, que el seu Grup Municipal aposta per “construir un geriàtric municipal al solar de Roig Marín, cosa que pal·liaria l’actual col·lapse que pateix la residència d’avis Sant Bertomeu”.
Tal com ha afirmat Mayoral: “En el passat ple extraordinari es va debatre una modificació pressupostària clau per a l’adquisició d’aquest solar on es trobava l’antiga fàbrica de Roig Marín, un espai situat entre el Carrer Sant Francesc i el Passeig de l’Estació. Toni Fornés, portaveu de VOX a Benicarló, va subratllar en aquell moment la importància d’aquesta compra, descrivint-la com una excel·lent oportunitat per a desenvolupar un projecte que aporti un benefici tangible per a la ciutadania”.
Mentre que altres grups municipals han proposat destinar el solar a fins culturals, com ara la construcció d’un saló polivalent o un teatre auditori, els regidors de VOX s’han manifestat en contra d’aquestes idees. “Benicarló ja compta amb un projecte finançat per a la construcció d’un nou teatre en la futura urbanització de la partida Povet. Situar-lo al solar de Roig Marín significaria perdre centenars de milers d’euros dels benicarlandos”. Per a Mayoral, aquesta proposta “no és una opció viable, ni per a la nostra formació ni per a les butxaques dels ciutadans”.
El regidor ha emfasitzat la greu situació per la qual passa la residència d’avis municipal Sant Bertomeu, que actualment “es troba en un estat deficient, amb instal·lacions antiquades i completament col·lapsades”. I afegeix: “Això ha portat moltes famílies de Benicarló a veure’s obligades a traslladar els seus avis a residències en municipis veïns, i fins i tot tan lluny com Castelló o València”.
Mayoral puntualitza que “el lògic hauria estat destinar l’espai de l’antiga biblioteca a l’ampliació del geriàtric municipal, però la gestió del PSOE-Compromís ha estat tan nefasta que no hi han pensat”.
“Construir un nou geriàtric és posar solució a un problema real i una necessitat patent dels nostres veïns. Cal posar fi al col·lapse que pateix l’actual geriàtric municipal i oferir als ciutadans un servei que respongui a les necessitats reals de la població més envellida de Benicarló, que són els que més ho necessiten”, conclou.