L’aeroport de Castelló busca captar les primeres start-ups de la incubadora de l’Agència Espacial Europea

L’aeroport de Castelló ha llançat una convocatòria pública per seleccionar les quatre primeres start-ups que formaran part de l’EIXA-BIC València Region, la primera incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea a la Comunitat Valenciana. Aquesta és una iniciativa que impulsarà fins a dotze projectes empresarials relacionats amb el sector aeroespacial.

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha anunciat la convocatòria, que estarà oberta fins al 17 de desembre per a la presentació de propostes. Martínez Mus ha destacat que aquest projecte és un “pas decisiu per al desenvolupament de la indústria aeroespacial a la Comunitat Valenciana” i connecta directament amb l’Agència Espacial Europea.

El conseller ha subratllat que aquesta incubadora ajudarà els emprenedors a transformar idees innovadores en empreses comercials, fomentant l’emprenedoria, el talent i la innovació. L’aeroport de Castelló es posicionarà com un espai d’oportunitats per a noves tecnologies relacionades amb l’espai.

L’EIXA-BIC, impulsat per la Generalitat a través d’Aerocas, tindrà tres edicions inicials i compta amb la col·laboració de prop de 40 entitats. El projecte pretén captar start-ups, oferir formació, suport tècnic i legal, i promoure el networking a nivell europeu, contribuint al creixement del sector aeroespacial a tot el territori valencià.