El projecte ‘Territori en joc’ arriba a Llutxent com aposta per a potenciar la dinamització de l’interior 

El projecte ‘Territori en Joc’, Projecte de Cooperació Leader, arriba este cap de setmana a la localitat de Llutxent on a les 11.00 hores se celebrarà una gran festa al Palau de Llutxent en esta iniciativa que pretén dinamitzar el coneixement de l’interior.

‘Territori en joc’ és un projecte de cooperació leader que és semblant al conegut Joc de l’oca i en el qual s’inclouen 62 caselles en les quals s’arrepleguen elements patrimonials i culturals dels sis GAL que formen part d’esta iniciativa.

Tal com ha explicat el president del Grup d’Acció Local Altmaesports, David Vicente Segarra, que és el grup que coordina esta acció, “amb esta divertida iniciativa es podrà conéixer i promocionar l’interior de manera amena i captant l’atenció de tota la família”.

Amb esta original estratègia, es donarà a conéixer els recursos naturals (rius, muntanyes, sendes, etc), els elements històrics (castells, torres, etc), culturals (museus, festes i tradicions, etc) i gastronòmics (fent costat als productors locals, tant quant a les matèries primeres, com amb els plats i elaboracions gastronòmiques del territori en qüestió). “És interessant perquè a través de la dinàmica del joc es visibilitzen les sinergies i aspectes en comú que mantenen les diferents zones”, assenyala David Vicente.

Cal tindre en compte que al costat del GAL Altmaesports participen també el GAL Maestrat Plana Alta, el GAL Palància Millars, l’Associació per al Suport Integral de les Comarques de l’Interior (*DICI), l’Associació Desenrotllament Sostenible Carroig-Xúquer-Serra Grosa i l’Associació Som Rurals.

Este projecte és un en els quals s’està cooperant ara mateix i permetrà “continuar sumant idees i sinergies entre els 176 municipis entre Castelló i València que col·laborem per a impulsar el turisme rural i, en definitiva, crear riquesa, ocupació i futur per als nostres municipis”, explica David Vicente.

Entre tots ells aglutinen a 176 municipis rurals de les províncies de Castelló i València, que sumen poc més de 158.000 habitants, la qual cosa suposa que integra al 53% del territori Leader.

Suma d’esforços per crear oportunitats en el rural

Cal tindre en compte que la materialització d’esta xarxa es farà possible gràcies al projecte de cooperació Connecta*Leader, que, igual que les ajudes LEADER, està cofinançat per les següents entitats: fons FEADER de la Unió Europea, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Generalitat Valenciana.

El