Tírig reforça la protecció forestal amb una nova brigada de sis treballadors locals

L’Ajuntament de Tírig ha anunciat la creació d’una nova brigada forestal formada per sis treballadors que s’encarregaran de la neteja i desbrossament de les zones boscoses del municipi. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal la prevenció d’incendis en un territori on una gran part està coberta per massa forestal.

Aquesta acció ha estat possible gràcies a una subvenció de 75.000 euros procedent del Pla EMERGE de LABORA, que permetrà finançar els treballs de la brigada durant sis mesos i mig.

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, ha destacat la importància d’aquesta nova brigada per al municipi: «Per a Tírig és molt important tenir un grup de treball d’aquestes característiques, ja que ens permetrà actuar de manera proactiva en la prevenció d’incendis. A més, els sis treballadors seleccionats són de la localitat, fet que no només ofereix oportunitats laborals, sinó que també contribueix a frenar la despoblació.»

A més de protegir l’entorn natural, aquesta iniciativa també reforçarà la seguretat de la comunitat davant els riscos d’incendis forestals, tot garantint un entorn més segur i sostenible per als habitants de Tírig.