Nou servei de guarda rural per millorar la seguretat al terme municipal de Traiguera

Traiguera ha fet un pas important en la protecció del seu entorn rural amb l’inici d’un nou servei de guarda rural. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reforçar el control sobre els vehicles que transiten pel terme municipal i prevenir possibles robatoris als camps, una preocupació recurrent entre els agricultors locals. A través d’aquest servei, es busca oferir una protecció més efectiva als productes agraris, que són una part essencial de l’economia del municipi, garantint així la seguretat i tranquil·litat que els pagesos mereixen.

L’Ajuntament de Traiguera, en col·laboració amb la Diputació Provincial, ha aconseguit el finançament necessari per posar en marxa aquest servei. Gràcies a una subvenció concedida per l’ens provincial, el consistori ha pogut desplegar aquesta figura clau per la vigilància del terme. A més, aquest servei es coordinarà de manera estreta amb l’Agutzil Municipal, que pel seu coneixement profund de la geografia i les necessitats del municipi, jugarà un paper decisiu en l’eficàcia del projecte.

El servei de guarda rural no només oferirà una presència contínua al camp per garantir la seguretat, sinó que també establirà un canal directe de comunicació amb els ciutadans. Cada dilluns, de 10.00 a 11.00 h del matí, el guarda rural estarà disponible a l’Ajuntament per atendre qualsevol tipus de consulta o petició per part dels veïns i veïnes. Aquest espai de trobada té la intenció de donar resposta ràpida i eficient a qualsevol necessitat relacionada amb la seguretat rural, millorant la relació i la confiança entre l’administració i els ciutadans.

Aquest matí, l’alcalde de Traiguera ha mantingut una reunió amb el nou guarda rural per establir els primers contactes oficials i coordinar les accions inicials del servei. Durant la trobada, s’han discutit les prioritats del pla de seguretat rural, destacant la importància de prevenir robatoris i actuar de manera immediata davant qualsevol incident. L’alcalde ha subratllat el compromís de l’Ajuntament en la defensa dels interessos dels agricultors locals i ha expressat la seva confiança en què aquest nou servei millorarà substancialment la seguretat del municipi.

La posada en marxa d’aquest servei respon a la demanda creixent dels agricultors de la zona, que havien expressat preocupacions per la seguretat dels seus cultius i equipaments. Aquest nou pas per garantir la protecció dels camps és vist com una mesura crucial per assegurar que el municipi pugui continuar desenvolupant-se econòmicament i mantenir la seva activitat agrícola en les millors condicions possibles.

Amb aquesta iniciativa, Traiguera reafirma el seu compromís amb el sector agrari i amb el benestar dels seus habitants, fent tot el possible per crear un entorn més segur, on els agricultors puguin desenvolupar la seva activitat amb la tranquil·litat que mereixen.