Alcalà de Xivert vibra amb la X Fira de la Tomata de Penjar, un cap de setmana ple de sabor i festes

Aquest cap de setmana, Alcalà de Xivert ha acollit amb gran èxit la X Fira de la Tomata de Penjar, que ha omplert la plaça de l’Església i els carrers del centre històric de visitants entusiastes. La fira, que s’ha convertit en un referent per al poble, ha ofert l’oportunitat de comprar tomata de penjar directament dels productors, alhora que ha presentat més de 60 estands amb productes de proximitat i artesania.

Els assistents han pogut gaudir d’una variada programació que incloïa showcookings, tastos de cerveses artesanals i vermut, i tallers infantils de ceràmica i de creació de plançons de tomata de penjar. A més, s’han organitzat exposicions de bonsais, fotografies antigues del CF Alcalà, miniatures, papiroflèxia i ceràmica creativa.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat el I Concurs de Coc de Tomata de Penjar, que s’ha celebrat amb gran expectació. L’alcalde Francisco Juan ha destacat la importància d’aquesta fira, que “ha passat de ser un esdeveniment a una autèntica festa per al nostre poble”, reafirmant el compromís amb el producte més singular de la comarca.

La Fira de la Tomata de Penjar també s’ha complementat amb jornades gastronòmiques en restaurants d’Alcalà i Alcossebre, que han posat en valor aquest producte local.