El projecte ‘Connecta Leader’ arranca la campanya d’adhesió a esta iniciativa per a fomentar l’ocupació a l’interior

  • Domingo Giner: “Amb les adhesions es posarà en marxa tota la maquinària amb l’objectiu d’impulsar negocis, consolidar ocupació a l’interior i desenrotllar tot tipus d’iniciatives innovadores”
  • Este projecte cooperatiu integrarà a emprenedors i entitats rurals de 176 municipis pertanyents a 6 grups d’acció local i la informació està disponible en la web www.conectaleader.es

Traiguera, 12 d’octubre de 2024. El projecte de cooperació anomenat ‘Connecta *leader’ ja ha activat la seua campanya d’adhesió a través de la qual es poden unir ja empresaris que s’hagen beneficiat de les ajudes *leader, així com entitats participants, com a ajuntaments o Grups d’Acció Local, així com persones interessades a posar en marxa negocis i beneficiar-se d’estes ajudes. A més, tota la informació està ja disponible en la web www.conectaleader.es  

Esta gran xarxa d’ajuda entre emprenedors està servint ja per a desenrotllar l’emprenedoria en les localitats d’interior i, a més, permetre que idees empresarials es materialitzen en forme d’empreses reals. El president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, explica que “fa ja molt temps que l’interior, la vida en el rural, no es limita només al sector primari” i en este sentit, el projecte ‘Connecta *leader’ servix per a evidència “l’existència de grans idees i projectes innovadors, moderns i en tots els sectors, creant oportunitats d’ocupació”.

Tal com explica Domingo Giner, el president del GAL Maestrat Plana Alta que és el grup que coordina esta acció de manera cooperativa, “és lògic que en el moment de crear una empresa sorgisquen dubtes i enfrontar-se a l’administració pot tindre els seus problemes” pel que “el funcionament d’este projecte naix just per a evitar-los i per a ajudar ja que en la xarxa participen emprenedors d’èxit que compartixen les seues experiències i faciliten l’accés a ajudes Leader, a més de la seua pròpia visió”.

Domingo Giner assenyalava que “amb les adhesions es posarà en marxa tota la maquinària amb l’objectiu d’impulsar negocis, consolidar ocupació a l’interior i desenrotllar tot tipus d’iniciatives innovadores”.

L’objectiu amb el qual naix este projecte és el de proporcionar orientació i assessorament pràctic a futurs beneficiaris d’ajudes *Leader en el desenrotllament i la implementació dels seus projectes empresarials a través d’emprenedors o entitats que ja tenen eixa mateixa experiència. Es tracta d’una nova ferramenta a través de la que potenciar i facilitar l’emprenedoria i la creació de nous projectes de futur als pobles més rurals de la Comunitat Valenciana.

Suma d’esforços per crear oportunitats en el rural

Cal tindre en compte que la materialització d’aquesta xarxa es farà possible gràcies al projecte de cooperació Connecta Leader, que igual que les ajudes LEADER, està cofinançat per les següents entitats: fons FEADER de la Unió Europea, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Generalitat Valenciana.