La Guardia Civil desarticula un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència a persones majors

S’han esclarit tres robatoris amb violència i intimidació i un robatori amb força comesos en les localitats de les Coves de Vinromà, Benicàssim i Vilamalur

La Unitat Orgànica de Policia de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha desmantellat completament un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència a persones de tercera edat a través de l’Operació “Alze”. Aquesta operació ha conclòs amb la detenció de quatre persones a Burriana i Castelló, que presumptament estaven implicades en robatoris violents a habitatges.

L’operació va començar al desembre de 2023 després d’un robatori a Coves de Vinromà, on una dona de 90 anys va ser colpejada i amordassada mentre li robaven joies i diners. Casos similars es van repetir a Benicàssim i Villamalur, on les víctimes, totes d’edat avançada, també van ser immobilitzades.

Els detinguts utilitzaven diferents vehicles i canviaven de domicili constantment per evitar ser localitzats. Actuaven a la vesprada-nit, forçant finestres i accedint silenciosament a les cases, on maniaven les víctimes per poder robar amb tranquil·litat.

Se’ls atribueixen delictes de pertinença a grup criminal, robatoris amb violència i intimidació, robatori amb força i un delicte contra la seguretat del trànsit. La instrucció judicial està a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 6 de Castelló de la Plana.