La Diputació Provincial de Castelló atorga el XXV premi de narrativa breu ‘Josep Pascual Tirado’ a Salvador Belenguer

El guardó s’entregarà en un acte institucional el dimecres 20 de novembre en el Palau Provincial, en el qual participaran tots els guanyadors de les vint-i-cinc edicions del certamen

La Diputació Provincial de Castelló ha anunciat que el XXV premi de narrativa breu ‘Josep Pascual Tirado’ ha estat atorgat a l’escriptor d’Onda Salvador Belenguer per la seua obra ‘Deu noms abstractes i una bicicleta’.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha destacat la importància d’aquest certamen literari, que honora la figura de Josep Pascual Tirado, amb l’objectiu de promoure tant l’escriptor com la literatura valenciana. “Aquest esdeveniment busca impulsar els autors que escriuen en valencià i ajudar a difondre les seues obres dins la nostra cultura”, ha explicat Clausell.

El diputat ha agraït també a les entitats que han convocat el concurs, com la Federació de Colles de Castelló, la llibreria Babel i Unària Edicions, per la seua dedicació a la literatura i al foment d’autors en la província.

A més, Clausell ha destacat el compromís de la Diputació amb la cultura i la literatura valenciana, subratllant la riquesa que aquesta província ofereix en matèria de lletres. Ha felicitat Belenguer i ha expressat el seu agraïment a tots els participants per enriquir la història d’aquest certamen, que celebra la seua vint-i-cinquena edició.

El jurat, presidit per María Victoria Pascual Mon, neta de Josep Pascual Tirado, ha reconegut Belenguer en una llista de prestigiosos autors castellonencs que han estat premiats en edicions anteriors, com Reis Liberós, Pascual Mas i Joan Andrés Sorribes, entre d’altres.

El guardó, dotat amb 3.000 euros, serà lliurat en un acte institucional el dimecres 20 de novembre al Palau Provincial, on també participaran els guanyadors de les vint-i-cinc edicions anteriors del certamen.