La Generalitat se suma a la declaració de suport al turisme responsable a Espanya



El Consell, a través de *Turisme Comunitat Valenciana, ha firmat juntament amb el Govern central, la resta de comunitats autònomes i agents socials una declaració de suport al turisme responsable a Espanya.
El secretari autonòmic de Turisme ressalta la unanimitat en el discurs de suport al sector i el compromís comú enfront de la *turismofobia.

La Generalitat, a través de *Turisme Comunitat Valenciana, ha firmat juntament amb el Govern central, la resta de comunitats autònomes i agents socials una declaració de suport al turisme, que estableix com a prioritat treballar per un turisme responsable, avançar en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental, i prioritzar el benestar de la ciutadania.

Es tracta d’una defensa del sector per damunt de qualsevol posicionament polític”, ha destacat el secretari autonòmic de Turisme, José Manuel *Camarero, qui ha subscrit aquest compromís en el ple del Consell Espanyol de Turisme celebrat aquest dimecres a Madrid.

En aquest context, concebut com un fòrum de diàleg, participació i col·laboració entre els sectors públic i privat, José Manuel *Camarero ha volgut subratllar el missatge d’unitat en el discurs de suport al sector per part de totes les comunitats, així com el compromís comú de tots els destins enfront de la *turismofòbia.

Sobre aquest tema, ha explicat les mesures que està implantant la Comunitat Valenciana fent al·lusió a la campanya ‘Jo també soc turista’ impulsada per *Hosbec en col·laboració amb *Turisme Comunitat Valenciana. Una iniciativa que advoca per la convivència entre turista i resident, apostant per l’empatia i per visibilitzar que la postura de tots dos conflueix en la mateixa direcció.

D’altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha aprofitat aquesta trobada nacional per a reivindicar, igual que altres destins, la derogació del Reial decret que regula el nou registre de viatgers i que es preveu que entre en vigor el mes vinent de desembre.

José Manuel *Camarero considera que “suposa un increment de costos per a les empreses i no discrimina entre els diferents tipus d’hostalatge”, per la qual cosa ha exigit al Govern que, “després de la seva derogació, es negociï amb el sector”, ha afegit.

A més, durant el Consell de Turisme, que va congregar a representants de turisme de totes les comunitats autònomes, es va avançar en la coneguda com a ‘Estratègia de Turisme Sostenible 2030’, que constituïx el full de ruta del canvi de model turístic i en la qual la Comunitat Valenciana està totalment alineada.

Així mateix, es van plantejar altres qüestions com la necessitat de regular els habitatges turístics o apostar per la formació, en les quals també, des de *Turisme Comunitat Valenciana s’estan ja prenent mesures.