Àudio | La Diputació de Castelló marca al Consell les prioritats per a garantir el subministrament d’aigua a la província

La presidenta de la Diputació de Castelló trasllada al conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, les necessitats quant a l’execució d’infraestructures hidràuliques incloses en el protocol de cooperació firmat entre totes dues institucions

La presidenta de la Diputació de Castelló trasllada al conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, les necessitats quant a l’execució d’infraestructures hidràuliques incloses en el protocol de cooperació firmat entre totes dues institucions

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha destacat les necessitats urgents per a continuar garantint el proveïment d’aigua potable a la província, en una reunió amb el conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina. Aquesta trobada ha servit per a revisar les infraestructures hidràuliques incloses en el protocol de cooperació firmat entre ambdues institucions.

Barrachina ha subratllat que “continuem fent front comú per a garantir el proveïment d’aigua a la província”, amb la programació, finançament i execució d’infraestructures com xarxes col·lectives supramunicipals de transport d’aigua i sondejos d’aigües subterrànies. A més, ha remarcat que “en només sis mesos, ja s’han adjudicat 8 milions d’euros en obres d’infraestructura hídrica”. Aquestes inclouen actuacions d’emergència per a garantir el subministrament d’aigua a localitats com Canet lo Roig, La Jana, Traiguera, Xodos, Vistabella del Maestrat i Benafigos.

De cara al pròxim exercici, la presidenta ha destacat com a obres prioritàries la conducció d’aigua entre el dipòsit de regulació d’Atzeneta del Maestrat i el de Sant Pau a Culla, així com un sondeig d’aigua a Culla, amb un cost estimat de 15 milions d’euros.

Ajudes al sector primari

Durant la reunió, també es van abordar les ajudes per al sector primari. El conseller Miguel Barrachina va destacar que, des de juliol, s’han proveït 17 milions de litres d’aigua a les explotacions ramaderes de Castelló, i s’han destinat 3,1 milions d’euros per a la modernització de 389 explotacions ramaderes en la província.

Pla contra la sequera

A més, el conseller va recordar les ajudes de 17 milions d’euros contra la sequera, dirigides als agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana, destacant que es van concedir de manera directa i sense tràmits burocràtics per a agilitzar l’ajuda.

En 2024, el Consell ha concedit 489.323,01 euros a una desena d’empreses de l’interior de Castelló per garantir la continuïtat dels llocs de treball i promoure la creació de noves oportunitats laborals.