Canet lo Roig digitalitzarà el Cicle Integral de l’Aigua gràcies a una subvenció de la Generalitat Valenciana

L’ajuda ha sigut concedida per la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca

Canet lo Roig, reconegut com una de les localitats més estalviadores d’aigua de la província de Castelló, escometrà en els pròxims mesos un ambiciós projecte de digitalització del Cicle Integral de l’Aigua. Aquest projecte compta amb una subvenció de més de 200.000 euros atorgada per la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana.

Amb una durada de cinc mesos, la digitalització s’implantarà en un moment clau per al municipi, que encara està afrontant les conseqüències de la sequera, malgrat les últimes pluges. Les obres d’emergència per garantir l’abastiment d’aigua potable estan en marxa, amb subministrament provisional gràcies a la col·laboració de localitats com Sant Jordi.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha assenyalat que aquesta legislatura serà recordada com la “legislatura de l’aigua”, destacant la importància de la implicació de les administracions públiques, com la Generalitat i la Diputació de Castelló, en solucionar una problemàtica històrica. Des del maig, Canet lo Roig ha depés de cisternes d’aigua per al subministrament.

El projecte de digitalització permetrà un control en temps real tant de les aigües de subministrament com de les de sanejament, ajudant a complir amb la normativa europea, cada vegada més estricta. Entre els objectius principals, el projecte busca reduir les pèrdues d’aigua, millorar la qualitat de l’aigua i incrementar la garantia de subministrament.

Les actuacions proposades inclouen la instal·lació de cabalímetres en diversos punts de la xarxa, un sistema de telelectura en comptadors domiciliaris i controls de qualitat de l’aigua en xarxa. Això permetrà una gestió més eficient i una resposta immediata davant qualsevol incidència.