La Diputació de Castelló activa les ajudes per a sufragar la decoració dels carrers en el 55 Sexenni de Morella

La institució provincial, a través del Patronat Provincial de Turisme, obri este dimarts 8 d’octubre el termini per a sol·licitar les subvencions que compten amb un pressupost total de 35.000 euros

La Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa un conjunt d’ajudes destinades a entitats sense ànim de lucre per a cobrir les despeses ocasionats per la decoració dels carrers durant el 55 Sexenni de Morella. Aquestes ajudes, gestionades a través del Patronat Provincial de Turisme, compten amb una dotació total de 35.000 euros, i són dirigides a sufragar les despeses de decoració que els gremis locals van realitzar en una de les majors celebracions culturals i festives de la província. El termini per a sol·licitar aquestes subvencions s’obri aquest dimarts, 8 d’octubre.

El vicepresident i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez, ha destacat el compromís del Govern Provincial amb les tradicions més arrelades de la província de Castelló, assenyalant que “són l’orgull de la província i contribuïxen a crear territori”. A més, ha afirmat que la Diputació de Castelló continuarà demostrant aquest orgull de pertinença, posant en valor la cultura i la tradició local.

Martínez ha subratllat la importància del Sexenni de Morella i ha lloat el “treball i esforç” dels veïns i veïnes de Morella per engalanar els carrers i organitzar una festa “única” a la província, que compta amb les distincions de Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.

El vicepresident ha destacat que “els morellans són els veritables protagonistes d’aquesta festa, que cada sis anys atrau milers de persones”. Des de la Diputació, ha assegurat que es manté el compromís de preservar aquestes tradicions perquè el Sexenni en honor a la Verge de Vallivana continue celebrant-se a Morella i que la ciutat es torne a vestir de gala l’any 2030.

Quant a les bases de la convocatòria, Martínez ha explicat que les ajudes es destinaran a la compra de subministraments i la contractació de serveis necessaris per a la decoració dels carrers durant el 55 Sexenni. Les entitats sense ànim de lucre amb seu fiscal a Morella podran beneficiar-se d’aquestes subvencions.

Entre les despeses subvencionables s’inclouen serveis d’electricitat, fusteria, ferreria, impremta, soldadura, redacció de projectes de decoració, així com la compra de materials com paper, flors, estructures, ferro, pintura, moqueta, tela i altres elements necessaris per a la decoració dels carrers.

La subvenció podrà cobrir fins al 100% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 1.815 euros per beneficiari. Les sol·licituds podran presentar-se des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.