Luciano Gauna i Agustín Plaza, subcampions del Mundial de Futsal amb Argentina

Luciano Gauna i Agustín Plaza, jugadors argentins del Servigroup Peñíscola, han finalitzat el Mundial de Futsal de 2024 a Uzbekistan com a subcampions, després que Argentina perdés la final contra Brasil per 2-1 aquest diumenge. La Selecció Albiceleste repeteix el subcampionat, ja que havia perdut la final de 2021 a Lituània contra Portugal, i es queda sense poder repetir el títol aconseguit a Colòmbia el 2016.

Brasil ha aconseguit el seu sisé campionat i el primer títol des del 2012, gràcies als gols de Ferrao i Rafa Santos, a més de les intervencions del porter William. Argentina va reduir diferències amb un porter-jugador a dos minuts del final, però l’ofensiva va ser insuficient.

Gauna i Plaza, en el seu primer Mundial, han aconseguit així la medalla de plata, havent participat en tots els partits disputats. L’Albiceleste va guanyar els seus tres partits de la fase de grups i va superar en les eliminatòries a Croàcia, Kazajistan i França. També van formar part de la selecció subcampiona quatre exjugadors del Peñíscola: Vaporaki, Lucas Bolo, Claudino i Arrieta.

D’altra banda, Giovanni González, un altre jugador del Peñíscola, va arribar als quarts de final amb Paraguay. La Selecció Albirroja es va classificar com a primera de grup, eliminant a Afganistan en vuitens, però va ser eliminada per França. Aquesta ha estat la primera vegada que la Copa del Món de futbol sala ha tingut representació per part del Peñíscola.

Els tres jugadors tornaran aquesta setmana a Peñíscola per incorporar-se als entrenaments del conjunt dirigit per Santi Valladares. Gauna i Plaza disputaran la seva cinquena temporada al club, mentre que González s’estrenarà després del seu fitxatge aquest estiu.