En marxa la ruta “Biela i Terra pel Repte Demogràfic” que visitarà i visibilitzarà projectes d’innovació i transformació territorial

Durant els mesos d’octubre i novembre, Biela i Terra posa en marxa la seva nova ruta, Biela i Terra pel Repte Demogràfic, un recorregut que visitarà iniciatives innovadores a l’entorn rural de diverses regions d’Espanya. Aquest projecte busca donar veu i visibilitat als que estan transformant el medi rural, subratllant-ne la importància com una via clau cap al futur sostenible.

La segona destinació d’aquesta edició serà el Projecte Pedra Seca, impulsat per la Mancomunitat Taula del Sénia, una iniciativa que promou la preservació i la recuperació de la tècnica constructiva tradicional de la pedra seca, declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. Aquest projecte contribueix a la sostenibilitat i la revitalització del món rural a través de la formació i ocupació en aquesta tècnica ancestral.

El territori que cal recórrer en aquesta etapa de la ruta comprèn la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que abasta municipis de les comunitats autònomes d’Aragó, Catalunya i el País Valencià. Biela i Tierra visitarà el projecte el dilluns 7 i dimarts 8 d’octubre per conèixer de prop el seu impacte en la recuperació del patrimoni rural i l’impuls de noves oportunitats per als habitants de la regió. Durant la visita, es realitzaran entrevistes clau, com la que es durà a terme amb M. Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, qui aprofundirà en els avenços i reptes del projecte Piedra Seca i explicarà com aquesta iniciativa està ajudant a revitalitzar les comunitats locals a través del treball col·laboratiu al territori.