Maria Jiménez (PSPV) acusa a Marta Barrachina d’incapacitat per a gestionar la plaga de mosquits a Castelló

La diputada Maria Jiménez critica la ineficàcia de les fumigacions i la falta de coordinació amb els ajuntaments i alerta del greu impacte en el turisme i benestar de la província

La diputada del PSPV en la Diputació de Castelló, Maria Jiménez, ha denunciat la “incapacitat total” de Marta Barrachina, presidenta de la Diputació, per a gestionar la plaga de mosquits que afecta diverses zones, especialment en la Plana. Jiménez afirma que la situació “s’ha desbordat” a causa de l’eclosió de larves en espais sense tractar i critica que les mesures adoptades fins ara “han sigut ineficaces”.

Segons la diputada socialista, les fumigacions “s’estan realitzant al ralentí” i manca coordinació amb els ajuntaments, mentre que els tractaments aeris, tan defensats anteriorment pel PP, “brillen per la seua absència”. Jiménez lamenta que la Diputació semble haver “tirat la tovallola” i acusa el govern provincial de ser “passiu” davant d’un problema que no només afecta la imatge turística, sinó que també posa en risc la qualitat de vida dels ciutadans.

A més, Jiménez ha retret al PP que després de més d’un any al govern es continue excusant en les limitacions competencials de la Diputació, un argument que titlla d'”inacceptable”. Segons la diputada, mentre estava a l’oposició, Barrachina criticava constantment el PSPV per la gestió de la plaga, però ara “eludeix les seues responsabilitats” i es preocupa més per renovar el seu despatx que per abordar aquesta crisi.

Finalment, Maria Jiménez insta Barrachina a “intensificar les accions de fumigació” i prendre mesures immediates per a controlar la plaga, que ha arribat a “proporcions preocupants”. La socialista conclou que no es pot “mirar cap a un altre costat” mentre la salut pública està en joc.