El PSPV celebra la renúncia al projecte de la macroplanta solar de Magda com una victòria de la societat civil

La portaveu socialista, Ruth Sanz, agraeix la implicació de la ciutadania i les institucions en la defensa de la província i demana que futurs projectes seguisquen criteris de sostenibilitat ambiental

La portaveu del PSPV-PSOE de Castelló, Ruth Sanz, ha celebrat la retirada del projecte de la macroplanta solar que es planejava construir a les comarques de la Plana. Segons Sanz, aquesta decisió representa “una victòria de la societat civil gràcies a la seua pressió per a preservar el territori”. A més, ha destacat la fermesa del Ministeri de Medi Ambient en exigir el compliment dels requisits normatius per a compatibilitzar l’energia amb la protecció de l’agricultura i el medi natural.

Sanz ha recordat que el projecte afectava centenars d’hectàrees d’alt valor paisatgístic i agrícola en 12 localitats de la província, una situació que el seu partit considerava inacceptable. A més, ha subratllat el suport del Partit Socialista a una implantació ordenada d’energies renovables, sempre respectant el medi ambient.

La diputada ha agraït el compromís dels seus companys de partit, els ajuntaments i el Consell de Ximo Puig en la defensa del territori i ha afirmat que “quan la societat civil i les institucions treballen juntes, poden aconseguir els seus objectius”. Finalment, Sanz ha expressat el seu desig que altres projectes que posen en risc el patrimoni natural de Castelló es desestimen, donant suport només a inversions sostenibles.