Podcast | La Universitat Popular de Benicarló obri la matrícula per al curs 2024-2025

El pròxim dijous 10 d’octubre comença el període de matriculació per al curs 2024-2025 de la Universitat Popular (UP). Enguany s’han ampliat els grups per al curs d’Entrenament de la Memòria, Restauració i Castellà, i s’ha afegit, com a novetat, un curs de Dolçaina.

La Universitat Popular (UP) està a punt d’obrir les portes d’un nou curs amb una àmplia oferta formativa i la novetat del trasllat de la seu de la UP a l’edifici del carrer Major recentment rehabilitat.

El regidor d’Educació, Carlos Delshorts, ha presentat avui l’oferta d’aquest curs 2024-2025, on continuen molts dels cursos que es venen realitzant des de fa anys i on s’han incorporat algunes novetats, com el curs de Dolçaina o el de Procediments pictòrics.

Pel que fa a les inscripcions, del 10 al 18 d’octubre es podran formalitzar les matrícules a l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, en horari de 9.00 a 14.00 hores, amb un ordre de matriculació que s’ha establert en funció dels cursos i l’ordre d’arribada dels alumnes (consulteu el fullet informatiu).

L’oferta formativa inclou: Entrenament de la memòria (que amplia un nivell més i afegeix el sisé), Dibuix i pintura, Restauració, i Procediments Pictòrics (introducció i avançat). A més, com en els últims anys, també hi haurà el curs de Continguts socioculturals.

Així mateix, seguiran els cursos de Telefonia mòbil, Tall i confecció i Teatre. Pel que fa als idiomes, aquest curs s’oferirà Castellà, Valencià, Anglés bàsic i Anglés conversa.

Els cursos d’Informàtica, Creació Literària i Dolçaina començaran a finals desembre o primers de gener, una vegada s’haja completat el trasllat a la nova seu i es puguen determinar els espais disponibles.

Nova seu de la UP

El regidor d’Educació ha aprofitat la presentació de l’oferta formativa d’aquest curs per a anunciar que la Universitat Popular es traslladarà, a partir del mes de novembre, a la seu del carrer Major, en un edifici que s’ha rehabilitat a través de l’estratègia EDUSI finançada amb fons europeus.

Delshorts ha mostrat la seua satisfacció «perquè per fi la UP disposarà d’una seu pròpia en condicions on podrà centralitzar la seua activitat».

El regidor ha explicat que «la nova seu acollirà els cursos d’idiomes, Entrenament de la memòria, Informàtica i Creació Literària, entre d’altres, però les activitats artístiques, es mantindran als locals del carrer del Tossal de les Figueres, que estan perfectament condicionats, i les Arts Escèniques, que es traslladen a l’Auditori Pedro Mercader».

El regidor ha reconegut que «la nova seu permetrà augmentar l’oferta de cursos i proposar activitats transversals, amb l’objectiu de dinamitzar la formació no reglada que ofereix la UP». Una formació que, tal i com ha dit Carlos Delshorts, «no només és important per la seua vessant docent i didàctica, sinó pel paper de juga a l’hora de promoure l’aprenentatge entre la població, oferir opcions d’oci alternatiu, facilitar la integració social i evitar la soledat no desitjada entre les persones majors, que és el públic majoritari al qual s’adreça la UP».