El PP de Càlig reclama rebaixes fiscals davant l’increment de taxes del PSOE

La portaveu del Partit Popular (PP) a Càlig, Candela Anglés, ha demanat a l’alcaldessa de la localitat que es reconsideri la pujada de taxes aprovada recentment pel govern socialista. Segons Anglés, aquesta pujada suposa un “càstig fiscal” per als veïns, i ha defensat la necessitat de buscar alternatives que alleugereixin la pressió sobre les famílies.

En el darrer ple municipal, el PSOE va aprovar un augment significatiu de la taxa de recollida d’escombraries, que es duplicarà l’any vinent. Així, una llar mitjana passarà de pagar 23 euros a 46 euros anuals. Aquest increment afecta també altres tipus de vivendes i locals comercials, amb pujades que van des dels 21 euros per a habitatges d’una sola persona fins als 185 euros per a càmpings i hotels de més de 50 places.

A més, l’Impost de Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana també experimentarà un augment del 18,44%, passant d’un tipus impositiu del 0,65 al 0,77.

Candela Anglés ha subratllat que el PP és l’únic partit que s’ha oposat a aquestes mesures tant en la comissió informativa com en el ple. “Càlig no es mereix aquest càstig fiscal. Hi ha alternatives, i el govern local hauria de ser capaç de trobar solucions per evitar aquesta asfíxia a les economies domèstiques i comercials”, ha afirmat la regidora.

Finalment, el PP ha fet una crida al diàleg amb l’equip de govern per revisar aquestes mesures i trobar opcions que beneficiïn a la població.