Podcast Vídeo | Vinaròs celebrarà una vigília en suport a Palestina i contra el genocidi a Gaza

Stella, membre del Grup de suport a Palestina de Vinarós

El pròxim divendres, 4 d’octubre, a les 20 hores, tindrà lloc als Jardins del Convent de Sant Francesc de Vinaròs una vigília en memòria de les víctimes del genocidi a Palestina. L’acte, organitzat pel Grup de Suport a Palestina de Vinaròs i l’Agrupació Els Ports-Maestrat per Palestina, s’emmarca dins la convocatòria estatal del moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions).

Aquesta commemoració pretén conscienciar la ciutadania sobre les atrocitats que pateix el poble palestí, especialment a Gaza, on més de 41.000 persones han mort, entre elles 11.000 menors, i prop de 95.000 han resultat ferides. A més, el sistema sanitari està col·lapsat i el 90% de la població gazatí es troba desplaçada internament.

Durant la vigília, es combinaran paraules, música, imatges i silencis per transmetre el patiment del poble palestí i la urgència de prendre accions per posar fi a aquesta situació. Els organitzadors també reclamen el cessament del comerç d’armes amb Israel i la ruptura de les relacions diplomàtiques d’Espanya amb el país.

La convocatòria és oberta a tothom i es fa una crida a la participació ciutadana per mostrar solidaritat amb Palestina.