El Consell col·labora amb els ajuntaments en el manteniment dels centres d’atenció primària municipals

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Sanitat, i els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per garantir el manteniment dels centres i consultoris d’atenció primària de titularitat municipal. L’objectiu és assegurar la prestació d’assistència sanitària ambulatòria a les persones assegurades i beneficiàries del Sistema Nacional de Salut.

Aquest acord estableix que els ajuntaments, com a propietaris dels locals, es faran càrrec del manteniment dels centres, incloent les despeses de funcionament com l’electricitat, aigua i neteja, així com la conservació dels edificis i les despeses associades al personal municipal. Per fer-ho, hauran de preveure una partida pressupostària per cobrir aquestes necessitats.

Per la seva banda, la Conselleria de Sanitat contribuirà amb un total de 19,5 milions d’euros que es destinaran a finançar aquestes despeses entre l’1 de gener de 2025 i el 31 de desembre de 2028.

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb 542 centres i consultoris d’atenció primària de titularitat municipal repartits en 404 municipis. D’aquests, 156 es troben a la província d’Alacant, 138 a Castelló, i 248 a la província de València.