Peníscola es prepara per a la segona edició d’Infinitri 226 amb un 22% de participació internacional

Aquest diumenge 6 d’octubre es donarà el tret de sortida a la segona edició de l’Infinitri 226, un esdeveniment que ha aconseguit posicionar-se com una prova de referència en la llarga distància a la província de Castelló. Després d’una primera edició exitosa, l’equip d’Infinitri Sports torna amb millores i novetats, com la reducció del recorregut a peu de 5 a 4 voltes, basada en els comentaris dels participants de l’any passat.

L’augment de la participació internacional és una de les grans novetats d’aquesta edició. El 22,2% dels triatletes procedeixen de fora d’Espanya, amb França al capdavant, a més de representants de països com Finlàndia, Bèlgica i Polònia. A nivell estatal, el 98% dels inscrits són de fora de Castelló i el 92% no pertanyen a la Comunitat Valenciana, evidenciant la projecció internacional de la competició.

Entre els favorits destaca el belga Timothy Van Houtem, guanyador de la primera edició, que intentarà revalidar el seu títol. També hi seran presents noms destacats com l’espanyol Iván Álvarez, conegut per les seves victòries en triatlons de llarga distància, i Pello Osoro, que arriba després d’un mes espectacular amb tres podis en competicions nacionals. A la categoria femenina, Isa Solsona, que va competir al mundial d’Ironman a Hawaii el 2023, serà una de les grans protagonistes. La finlandesa Maisa Tuliniemi, amb diversos podis internacionals, serà la seva principal rival.

Un recorregut emblemàtic a Peñíscola

Els participants gaudiran d’un recorregut inigualable, començant amb 3.800 metres de natació envoltant el Castell Templer de Peñíscola. El segment ciclista recorrerà 180 km a través dels paisatges del Baix Maestrat, passant per localitats com Càlig, Sant Jordi i Cervera del Maestre. Finalment, la carrera a peu es realitzarà pel passeig marítim de Peñíscola, amb una meta espectacular situada a la plaça de Santa Maria, un escenari digne de pel·lícules com Game of Thrones.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Peñíscola, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, reafirmant la seva aposta per lligar esport i turisme a la província. Els interessats podran seguir en directe els temps de pas a través de l’APP d’Infinitri Sports i les xarxes socials oficials de la competició.