La Diputació ha intensificat els tractaments contra els mosquits a Vinaròs

La Diputació de Castelló ha incrementat els tractaments contra els mosquits a causa de les pluges de la setmana passada, que han provocat l’acumulació d’aigua estancada en diferents punts de la província. Les zones on s’ha intervingut de manera prioritària són els barrancs de la Barbiguera, Saldonar, Salines i Aiguadoliva, així com el riu Cervol, on l’aigua acumulada crea l’entorn perfecte per a la proliferació de mosquits.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha explicat que l’Ajuntament de Castelló està aplicant tractaments al nucli urbà, centrant-se en embornals i zones humides. En paral·lel, la Diputació actua en l’entorn natural amb canons nebulitzadors, que permeten cobrir àmplies àrees i assegurar que els tractaments arribin als punts més afectats. Segons Molinero, la coordinació entre l’Ajuntament i la Diputació és essencial per garantir la màxima eficàcia de les actuacions i evitar la propagació dels mosquits, especialment en moments de climatologia adversa.

Col·laboració ciutadana

Molinero ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana per maximitzar l’efectivitat dels tractaments. “És fonamental que els veïns prenguin mesures preventives a casa seva”, ha indicat el regidor. Això inclou realitzar un manteniment adequat de basses i piscines, canviar l’aigua dels animals de manera regular i evitar que es formi aigua estancada en testos o altres recipients a l’exterior, ja que aquests espais són els llocs on els mosquits poden pondre els ous.

Amb aquest augment de tractaments i la implicació dels ciutadans, l’Ajuntament i la Diputació esperen reduir significativament la presència de mosquits a les zones més afectades, garantint així una millor qualitat de vida per als veïns.