Detinguts a Bèlgica i Alemanya els sospitosos de l’homicidi a les Cases d’Alcanar

El passat 11 de juliol del 2024, un home de 77 anys va ser trobat mort de forma violenta al seu domicili a les Cases d’Alcanar, un petit nucli costaner del Montsià. Els Mossos d’Esquadra, després de rebre l’alerta de la policia local, van iniciar immediatament una investigació que va confirmar l’existència d’indicis de criminalitat. El cos de la víctima va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya a Tortosa, on es va practicar l’autòpsia l’endemà.

Les investigacions van apuntar ràpidament cap a dos sospitosos: un home de 30 anys i una dona de 34, que presumptament havien fugit de Catalunya poc després del crim. La recerca policial va indicar que es trobaven en diferents punts d’Europa, motiu pel qual es va activar una col·laboració internacional entre les forces policials d’Alemanya, Bèlgica, França i Catalunya.

Gràcies a aquesta cooperació entre cossos policials europeus, l’1 d’agost es va localitzar l’home a la ciutat de Lieja, a Bèlgica, i el 8 d’agost la dona va ser arrestada a Colònia, Alemanya. Els dos detinguts han estat extradits a Catalunya, on han passat a disposició del jutjat d’instrucció número 1 d’Amposta.

La coordinació entre els Mossos d’Esquadra, la Gendarmerie francesa i les policies nacionals d’Alemanya i Bèlgica ha estat fonamental per a la detenció dels presumptes autors materials de l’homicidi. Ambdós estan acusats de la mort violenta de la víctima, i s’enfronten a càrrecs greus que seran processats judicialment en els propers dies. La investigació continua oberta per esclarir tots els detalls del crim i la implicació dels detinguts.