La Diputació de Castelló i Secot posen en valor l’experiència de persones sèniors en l’assessorament empresarial amb el programa Conecta Talent

La Diputació Provincial de Castelló i l’associació Secot Castelló posen en valor l’experiència de persones sèniors en l’assessorament empresarial amb el programa Conecta Talent.

La institució provincial, en el seu compromís amb el desenrotllament econòmic i social de l’interior de la província de Castelló, està desenrotllant al costat de Secot, una associació sense ànim de lucre que posa l’experiència dels seus socis sèniors al servici de la creació d’ocupació a través de l’emprenedoria i la consolidació de pimes, el programa Conecta Talent.

Un programa que busca identificar a sèniors de les zones rurals de la província que compten amb una àmplia experiència laboral en llocs d’alta responsabilitat, com empresaris, directius de banca, enginyers, directius en el sector industrial, departaments financers, assessories, alta direcció, etc. per a formar-los en assessorament empresarial i puguen mentorar a empreses i persones emprenedores de la província fomentant les sinergies intergeneracionals.

“A través de Conecta Talent busquem a sèniors per a facilitar-los totes les oportunitats d’assessorament personalitzat i formació necessària per a dotar a les persones emprenedores de les zones rurals de més, millors i més innovadors instruments per a reduir les seues incerteses a l’hora de posar en marxa un negoci”.

Així ho ha manifestat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, qui ha destacat el compromís del Govern Provincial per “promoure tant la cultura, com la iniciativa emprenedora de la província i donar solucions a les necessitats reals de les persones i el territori, a través de programes nous com este”.

En este sentit, Vicente Pallarés, ha posat l’accent que “des de l’àrea de Promoció Econòmica tenim com a objectiu impulsar el desenrotllament de la província i crear oportunitats d’ocupació per a tots els castellonencs dels 135 municipis del nostre territori. I en este camí és molt important crear cultura emprenedora”.

Sens dubte, la creació d’esta xarxa de sèniors en el territori permetrà que puguen assessorar sobre la viabilitat i possibilitats de creixement a xicotetes empreses i acompanyar als emprenedors, ajudant-los a posar en marxa els seus negocis aportant la seua àmplia experiència professional.

“Acostarem la nostra associació a les zones rurals de la província i així posar el nostre gra d’arena, plantant, primer les llavors i després, cuidant-les”, ha assenyalat el president de Secot Castelló, Juan José Montoro.

D’esta manera, Montoro ha explicat que “el programa Conecta Talent no és ni més ni menys que identificar on està el coneixement i l’experiència en les zones rurals de la nostra província i convidar a les persones que atresoren eixes virtuts a prestar el servici de transmetre’l a futurs emprenedors i emprenedores del seu entorn”.

Jornades Identifica Talent

Quant al desenrotllament del programa, este donarà inici amb unes jornades baix el títol ‘Identifica Talent’. Així doncs, es realitzaran tres sessions de networking en diferents poblacions de la província per a identificar sèniors interessats a participar en el programa i que puguen actuar com a futurs mentors d’empreses i emprenedors del seu territori.

La primera d’elles se celebrarà este dijous en el MUCBE de Benicarló. El dilluns, 30 de setembre, el centre CEDES de Segorbe acollirà esta interessant jornada, mentres que, el dimarts, 1 d’octubre, serà el centre de Vall d’Alba el que acollirà a professionals de diferents sectors interessats a formar i ajudar emprenedors a donar un pas cap endavant en el seu negoci i evitar d’esta manera “la despoblació en les zones rurals de Castelló”, ha subratllat el diputat de Promoció Econòmica.

En este sentit, Vicente Pallarés ha afegit que estes jornades formen part del treball que duu a terme la institució provincial per a “oferir als que comencen les oportunitats i el suport que necessiten”. Les persones interessades a participar poden consular la programació de la jornada i registrar-se en el següent enllace https://n9.cl/88zbg o posar-se en contacte amb els Centres CEDES.