El PSPV critica al ple “la incoherència” del PP de Marta Barrachina davant la plaga de mosquits en no fer el tractament aeri que exigien en el passat

El grup socialista de la Diputació de Castelló ha criticat al Partit Popular de Marta Barrachina per la seua “incoherència” en la gestió de la plaga de mosquits que afecta la província. La diputada socialista Maria Jiménez ha lamentat que la majoria dels municipis afectats per la proliferació de dípters hagen sigut exclosos del tractament aeri de mitigació, malgrat que el PP, en la legislatura anterior, insistia en la necessitat d’aquesta mena de mesures.
 
“Resulta paradoxal que els qui abans sol·licitaven amb fermesa el tractament aeri ara s’obliden de la majoria dels municipis que el necessiten”, ha assenyalat Jiménez. Segons la diputada, localitats com Almenara, la Llosa, Moncofa, Orpesa, Almassora i la mateixa capital de la Plana entre altres estan patint una de les pitjors situacions de l’any a causa de l’augment descontrolat dels mosquits després de les intenses pluges de la setmana passada. La representant socialista ha advertit que la plaga “està fora de control” i que les mesures adoptades fins al moment per la Diputació són “insuficients”, la qual cosa podria comportar “un seriós risc per a la salut pública”.
 
En aquest sentit, Jiménez ha reclamat al govern provincial una actuació més contundent i ha exigit la inclusió de tots els municipis afectats en els vols de tractament aeri per a combatre la plaga de manera eficaç.
 
El PP vota no a la moció socialista per a augmentar la transparència
A més de la problemàtica dels mosquits, el PSPV ha denunciat la falta de transparència en la concessió de subvencions als municipis. El grup socialista ha presentat una moció en la Diputació per a modificar l’ordenança general de subvencions, amb la finalitat que es justifiquen els criteris emprats en l’assignació d’ajudes i s’incloguen en els documents normatius pertinents.
 
L’objectiu d’aquesta proposta, segons Jiménez, era garantir una distribució equitativa de les ajudes públiques, així com millorar la transparència, la igualtat i la seguretat jurídica per als municipis. No obstant això, el PP de Marta Barrachina ha votat en contra de la moció. “És fonamental que els municipis tinguen eines clares i transparents per a saber com es distribueixen les ajudes i no depenguen de criteris opacs o discrecionals”, ha afegit Jiménez.
 
Vehicles avariats en el Consorci de Bombers
D’altra banda, la diputada d’Orpesa ha preguntat en ple per la compra de quatre vehicles per als bombers anunciats a so de bombo i platerets per la presidenta de la Diputació a l’agost amb un cost de mig milió d’euros. Jiménez ha lamentat que “el 75% dels camions adquirits tenen una edat mitjana de 16 anys es troben en el taller perquè donen problemes des del primer moment i a més no disposen d’equips de respiració autònoma, ni escales, ni espai per als EPIS dels bombers.