Torreblanca renova amb l’Església la cessió de dos propietats per a poder desenrotllar actuacions de millora i protegir el patrimoni

L’Ajuntament de Torreblanca ha firmat un conveni amb l’Església de la localitat amb el qual l’entitat cedix de manera gratuïta durant els pròxims 30 anys, que seran prorrogables, l’ús de dos parcel·les seues al poble de Torreblanca. La forma del conveni s’ha realitzat entre el representant de la parròquia de Torreblanca D. Nuno Petxina de pelegrí i per part del Bisbat, el vicari general Sr. Javier Aparici.

 

Es tracta de la renovació d’este conveni que permetrà, al seu torn, dur a terme millores en tots dos espais. El primer d’ells és l’antiga església de Sant Francesc i la cessió de la qual permetrà dur a terme millores en la volta i les humitats que hi ha en les parets.

 

En el segon espai es troba el Calvari de la localitat, amb les 14 estacions de la Passió de Jesucrist i que és una de les parts més estimades de Torreblanca. Amb este conveni, l’Ajuntament pretén aliar-se amb administracions superiors per a renovar tot este espai, dotant-lo d’un projecte enjardinat que realç esta i ho dignifique. Una millora que es podrà dur a terme després de la firma del nou conveni.

 

L’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha volgut, en primer lloc, agrair la col·laboració de l’Església de Torreblanca “en la cessió de dos espais que són importants per a la localitat i que, a més, mereixen ser millorades”. Així mateix, es podran utilitzar les finques objecte de cessió per a la celebració d’actes culturals puntuals sempre que es compte amb autorització expressa de la propietat

 

A més, l’alcaldessa ha assenyalat que es tracta d’una decisió que “com s’assenyala en el conveni, ha de respectar la utilització per al culte de tots dos i, per descomptat, intentar respectar i millorar tot l’espai”. Es tracta d’una “important aposta” del nou equip de govern pel patrimoni de la localitat i la defensa de les tradicions de la localitat.

 

Recuperació de Sant Francesc

Cal recordar que l’actual equip de govern de Torreblanca va reobrir l’espai de l’església de Sant Francesc i l’ha convertida en un puntal clau de la vida cultural del municipi. Es tracta d’una església romànica que es va construir a la fi del segle XIII i que va ser seu parroquial fins a la construcció de l’Església de Sant Bartolomé en el segle XVII. Hi ha hagut diversos treballs de reconstrucció i conservació al llarg dels anys i va passar a ser reconeguda l’any 2007 com a Bé d’Interés Cultural.

 

Esta ha romàs tancada molt de temps i l’equip de govern que lidera Tania Agut vol donar-li l’impuls que es mereix. Per això, des de juliol de l’any passat es va obrir al públic. Des de llavors, exposicions sobre la Passió de Torreblanca i d’entitats culturals de la localitat han omplit esta sala expositiva, sent un dels vèrtexs fonamentals en la vida cultural del municipi.

 

L’alcaldessa explica que “gràcies a rubricar el nou conveni, podem reforçar la vida cultural, protegir el nostre patrimoni i realçar l’aposta per la nostra història i les nostres tradicions, millorant l’espai i l’entorn de totes dues cessions”.