Castelló es converteix en la primera província d’Espanya a eliminar el retall del cupó precinte

Des d’avui, 23 de setembre de 2024, la província de Castelló es converteix en un referent nacional en l’àmbit farmacèutic en eliminar el tradicional retall del cupó precinte. Després de diversos mesos de preparació i desenvolupament de la infraestructura tecnològica necessària, les més de 300 Oficines de Farmàcia de la província comencen una nova etapa amb la implementació del Projecte Datamatrix.

La presentació oficial del projecte va tenir lloc a la seu del Col·legi de Farmacèutics, i va comptar amb l’assistència de Marciano Gómez, Conseller de Sanitat; Elena Gras, Directora General de Farmàcia; Susana Fabregat, Delegada del Consell a Castelló; José Ramón Negre, Director Territorial de Sanitat a Castelló; Marta Barrachina, Presidenta de la Diputació de Castelló, i Begoña Carrasco, Alcaldessa de la ciutat. Després d’un breu acte institucional, les autoritats i la premsa van visitar una farmàcia per conèixer de primera mà el nou protocol d’atenció implantat amb l’arribada del Codi Datamatrix, que substitueix el retall del cupó precinte com a garantia de la dispensació farmacèutica.

Amb aquest nou sistema, la traçabilitat dels medicaments des de la seva producció al laboratori fins a l’arribada al pacient és total. Això permet una actuació més ràpida i eficaç en cas d’alertes que afectin a algun lot concret. A més, la reducció de la burocràcia associada a cada dispensació permet als farmacèutics oferir una atenció més detallada als pacients, afavorint així una millor adherència als tractaments.

La Conselleria de Sanitat preveu que Alacant i València s’uneixin a Castelló en aquest projecte pioner abans de finalitzar l’any, i que progressivament s’implementi a tot el territori espanyol al llarg de l’any vinent.