Podcast | Marciano Gómez presenta un programa pioner per a la dispensació de medicaments que permetrà l’estalvi de 5 milions d’euros en tota la Comunitat

La província de Castelló serà la primera d’Espanya a implementar un codi general únic per al seguiment de les caixes de medicaments, segons ha anunciat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez. Aquest nou sistema representa un pas endavant en la seguretat de la ciutadania, permetent conèixer quins pacients han consumit un lot específic en cas d’alerta sanitària. “Si hi hagués qualsevol mena d’alerta amb un lot específic, nosaltres sabríem quins pacients l’han pres”, ha explicat el conseller.

Gómez ha qualificat aquesta mesura d’històrica per l’impacte positiu que tindrà en el sistema sanitari valencià. A més de millorar la seguretat, es preveu que aquesta iniciativa permeti un estalvi de cinc milions d’euros per als valencians. Aquesta innovació situa Castelló al capdavant en l’ús de la tecnologia per a la gestió segura i eficient dels medicaments a Espanya.