Podcast | Ruth Sanz acusa Mazón de copiar el model fiscal de Feijóo i Ayuso “d’impostos zero” als més rics a costa de desmantellar els serveis públics

Declaracions de la portaveu delk PSPV-PSOE de Castelló, Ruth Sanz

La portaveu del PSPV-PSOE de Castelló, Ruth Sanz, ha arremés contra Carlos Mazón per “desmantellar els serveis públics” com a “solució ràpida i fàcil per a quadrar els comptes a la seua política injusta i insolidària d’afavorir les rendes més altes amb impostos baixos”. Segons els càlculs del PSPV, “el carrusel de tisorades del govern del Partit Popular en el seu primer any al capdavant del Palau és superior als 400 milions d’euros, que es reflecteixen en menys mestres, menys metges, menys inversió en infraestructures i menys benestar per al 95% de la ciutadania”.

“Mazón comença el curs polític suspenent la totalitat de les assignatures, a excepció d’una, la insolidaritat”. D’acord al que diu la diputada provincial, “la revolució fiscal que plantejava el PP en campanya no era més que un ‘regal fiscal’ per als qui més tenen. I no ho ha pensat ell, perquè Mazón no té projecte propi, ho ha copiat dels seus companys Feijóo i Ayuso, un model d’impostos zero que no representa les classes mitjanes ni treballadores”, ha subratllat. En aquest sentit, ha lamentat que “una terra que fins fa poc gaudia d’uns serveis públics de qualitat i era un pol d’atracció de multinacionals ara siga víctima de polítiques que aprofundeixen en la divisió fiscal i que espanten inversions per la baixa qualitat democràtica i la inestabilitat del Consell”.

“De cap de les manera acceptem que parle d’insolidaritat quan és ell qui l’aplica amb un model fiscal injust”, ha destacat. “Mentre els rics gaudeixen de privilegis, la quasi totalitat de la ciutadania pateix les retallades en sanitat i educació públiques. Només uns dades: la inversió en nous col·legis s’ha desplomat en 122 milions d’euros i les partides per a centres de salut són ridícules. És evident que la prioritat del govern del PP és protegir els interessos dels quals més tenen, no de la majoria”.

La diputada provincial ha afirmat que “el Consell de Mazón és un fracàs que està portant als valencians i valencianes a la inestabilitat, la debilitat i la fragilitat” i ha criticat que el PP estiga competint amb Vox “per a vore qui és més racista i xenòfob, alineant-se amb la ultradreta”. “És una pena el canvi que ha experimentat la Comunitat Valenciana en només un any i que la Generalitat s’haja convertit en una sucursal de Gènova 13, en lloc de ser la casa de tots els valencians i valencianes”.