L’aeroport de Castelló busca allargar la temporada turística amb 35.000 places al setembre

L’aeroport de Castelló, situat a Vilanova d’Alcolea, ha ofertat fins a 35.000 places de vol durant el mes de setembre, amb l’objectiu d’allargar la temporada turística estival i promoure els viatges a la província. Segons fonts d’Aerocas, la instal·lació manté operatives fins a deu rutes comercials de forma simultània aquest mes, afavorint tant l’arribada de visitants com els viatges dels residents de Castelló en un període menys concorregut que el d’agost.

Aquest plantejament es produeix abans de la implementació del nou pla estratègic, anunciat pel president Carlos Mazón, que busca impulsar l’aeroport cap als 500.000 viatgers anuals. Aerocas ja està treballant en aquesta nova estratègia, que pròximament passarà pel Consell d’Administració.

Entre les rutes operatives al setembre hi ha els vols regulars durant tot l’any que connecten Castelló amb Londres Stansted, Brussel·les Charleroi o Düsseldorf Weeze (Ryanair), Bucarest (Wizz Air) i Madrid (Iberia-Air Nostrum), amb aquest últim oferint connexions amb 86 destinacions nacionals i internacionals.

Pel que fa a la programació estival, la connexió amb Roma (Wizz Air) va estar operativa fins al 7 de setembre, mentre que la ruta amb Oporto (Ryanair) seguirà en actiu fins a finals de mes. Serà a l’octubre quan cessaran les rutes a Berlín i Milà (Ryanair) i a Bilbao (Volotea).

De cara a la temporada d’hivern, ja s’ha confirmat una nova línia de Volotea amb Astúries, que començarà el 21 de desembre amb dos vols setmanals, els dissabtes i dimarts. Després de les festes, aquesta ruta es reprendrà a l’estiu de 2025. A més, Air Nostrum està pendent de confirmar l’adjudicació d’una nova ruta estival amb Palma de Mallorca per a l’any vinent.