Fortes pluges i tempestes mantenen l’alerta taronja fins al migdia al Maestrat, mentre València i Alacant queden fora de perill.

Aquest divendres, 19 de setembre, s’han retirat els avisos meteorològics de nivell groc per pluja i tempestes a les províncies de València i Alacant, mentre que Castelló manté l’alerta taronja fins a les 11:30 hores, segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). A partir d’aquesta hora, l’alerta a Castelló passarà a ser de nivell groc.

S’espera un cel molt ennuvolat a la meitat nord de la Comunitat Valenciana, amb intervals de núvols a la resta del territori. Els xàfecs afectaran principalment la meitat nord, on podrien ser localment persistents i anar acompanyats de tempestes, especialment a Castelló. En aquesta zona, les precipitacions podrien ser fortes o molt fortes en alguns punts. A la meitat sud, tot i que no es descarten ruixats puntuals, la situació serà més estable.

Pel que fa a les temperatures, no s’esperen canvis significatius, tot i que podrien experimentar un lleuger descens en les zones amb més precipitacions.

De cara a dissabte, 21 de setembre, l’Aemet preveu que la situació meteorològica millori. L’única alerta vigent serà a la província de Castelló, on es mantindrà el nivell groc fins a les 11:30 hores del matí, moment en què s’espera una clara millora del temps.

Tot i la retirada progressiva dels avisos, les autoritats recomanen mantenir la precaució en les zones afectades per les fortes pluges, especialment en les activitats a l’aire lliure i la conducció per carreteres de muntanya o prop de barrancs.