Dos menors denunciats a Alcanar per conduir sense permís

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment dos menors d’edat per conduir dos turismes sense disposar de permís de conduir a Alcanar. Els fets van ocórrer la nit de dissabte a diumenge, quan una patrulla de trànsit de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre va detectar dos vehicles que circulaven fent ziga-zagues a l’N-340, a l’altura d’Alcanar, a una velocitat anormalment baixa, la qual cosa suposava un perill greu per a la resta d’usuaris de la via.

Els agents van aturar amb seguretat els dos cotxes per identificar els conductors, i van descobrir que es tractava de dos menors d’edat que no havien obtingut mai el permís de conduir. A causa de la seva edat, no podien disposar del permís B, però tampoc tenien cap altra llicència de conducció.

Un dels menors ja havia estat denunciat penalment aquest mateix any per conducció temerària i per no tenir el permís de conduir. Els Mossos van posar els joves a disposició dels seus pares i van obrir diligències contra ells per un delicte contra la seguretat viària. La Fiscalia de Menors de Tarragona ha estat informada del cas.

Conduir un vehicle sense haver obtingut mai cap permís és considerat un delicte que pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos, sancions econòmiques que poden oscil·lar entre 12 i 24 mesos o la realització de treballs en benefici de la comunitat.

Aquest incident ha generat preocupació entre les autoritats per la seguretat viària, especialment pel risc que comporta la conducció irresponsable per part de menors.