Rescatada una família atrapada per la crescuda d’una rambla a Alcossebre a causa de les fortes pluges

Aquest dijous, la pluja ha tornat a ser protagonista a la província de Castelló, especialment al litoral. Segons l’Agència Valenciana de Meteorologia (AVAMET), Vilafranca (Els Ports) ha registrat les majors acumulacions amb 115,8 litres per metre quadrat. Altres zones afectades han estat Torreblanca (Plana Alta) amb 45 litres per metre quadrat, Castelló (Plana Alta) amb 25,6 litres, Santa Magdalena de Polpís (Baix Maestrat) amb 22,4 litres i Onda, que ha acumulat 19,8 litres.

A conseqüència d’aquestes pluges intenses, s’han hagut de tallar camins rurals, i els bombers han hagut de realitzar rescats de vehicles atrapats per l’aigua. La situació ha obligat a mantenir l’alerta taronja a tot el litoral de la província fins a les 11.59 h del divendres, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Aquesta alerta preveu acumulacions de fins a 40 mm de pluja en una hora. A més, es manté l’avís groc a l’interior nord i sud per precipitacions que podrien arribar als 20 mm.

Un dels incidents més destacats ha estat el rescat d’una família, formada per una dona i tres menors, a Alcossebre (Baix Maestrat). El seu vehicle havia quedat atrapat entre dos punts de crescuda d’una rambla. L’operació s’ha dut a terme al voltant de les 15.30 h, i, segons les autoritats, tots els ocupants es trobaven en bon estat. Els bombers han pogut evacuar la família de manera segura.

A més, s’ha rebut un altre avís per un cotxe bloquejat a Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), tot i que finalment no ha calgut la intervenció dels bombers. Les autoritats continuen demanant precaució a la ciutadania durant la tarda i la nit.