Podcast | Vinaròs millora l’atenció en Salut Mental amb la incorporació d’una sala d’Integració Sensorial

L’Hospital de Vinaròs s’ha convertit en el primer centre de salut públic d’Espanya a incloure una sala d’integració sensorial per a persones dins de l’espectre autista (TEA). Si bé alguns hospitals privats ja ofereixen aquest servei, el terapeuta ocupacional Alfredo Sanchis destaca que és el primer cop que s’implanta en un hospital públic.

La tècnica d’integració sensorial, que és la base d’aquesta innovació, ha demostrat ser efectiva no només per a persones amb TEA, sinó també per a aquelles amb estats mentals de risc elevat (EMAR), com l’esquizofrènia o el trastorn obsessiu-compulsiu (TOC). Segons Sanchis, “el nostre objectiu és que aquesta sala funcioni com un laboratori per generar noves investigacions i publicacions sobre els beneficis de la tècnica d’integració sensorial i neurorehabilitació”.

Amb la creació d’aquesta sala, la unitat de Salut Mental de l’Hospital de Vinaròs es dota d’una eina poderosa per millorar l’atenció a les persones amb EMAR o TEA, contribuint a una intervenció més efectiva i adaptada a les seves necessitats específiques.

Pel que fa a la inversió, s’ha destinat una partida de 9.000 euros per adequar l’espai i adquirir l’equip necessari per realitzar les sessions de forma òptima. Aquesta iniciativa suposa un pas endavant en l’atenció integral a les persones amb necessitats especials dins del sistema sanitari públic.

Text basat en informació d’Emili Fonollosa. Fotos d’Emili Fonollosa.